trijumf pinturaulta

Natko Zrnčić Dim izvan forme: Ni boda ni u kombinaciji

29.12.2017 u 17:02

Bionic
Reading

rancuski skijaš Alexis Pinturault pobjednik je prve ovosezonske alpske kombinacije održane u petak u Bormiju, što mu je sedmi trijumf u kombinaciji za Svjetski kup i ukupno 21. pobjeda u karijeri.

Pinturault je u spustu imao 19. vrijeme (1:50.36), a za vodećim Dominikom Parisom zaostao je 1.65 sekundi. No, sve je uspio nadoknaditi u slalomskom dijelu te iza sebe ostaviti drugoplasiranog Talijana Petera Filla za 42 stotinke, a treći Norvežanin Kjetil Jansrud zaostao je 45 stotinki.

Vodeći nakon spusta, Talijan Dominik Paris, došao je do drugog prolaznog vremena s 46 stotinki prednosti u odnosu na Pinturaultu, ali je nedugo nakon toga promašio vrata.     

Natko Zrnčić Dim je u spustu imao 43. vrijeme, u slalomu je popravio plasman, ali je ostao bez bodova, jer je imao ukupno 34. vrijeme. Za pobjednikom je zaostao 3.95 sekundi, a od 30. mjesta dijelile su ga 84 stotinke u disciplini u kojoj je prije osam godina osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu.

Austrijanac Marcel Hirscher i dalje je vodeći u Svjetskom kupu sa 534 boda, 29 više od Norvežanina Henrika Kristoffersena. Na treće mjesto je izbio Kjetil Jansrud sa 465 bodova.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa je paralelni slalom prvog dana 2018. godine u Oslu, a tri dana poslije skijaši će se za bodove boriti na sljemenskom Crvenom spustu.