ZAPAD: NORTHWEST DIVIZIJA

Nastavlja se dominacija Thundera i Duranta

30.10.2012 u 19:30

Bionic
Reading

Vrlo snažna divizija u kojoj je Oklahoma City Thunder apsolutni favorit. No garancija sjajne košarke jest napadački moćni Denver te pojačana Minnesota

Iako je Oklahoma ostala bez Jamesa Hardena, najboljeg šestog igrača NBA lige, u novu sezonu ulaze spremniji i iskusniji da napokon odu do kraja. Ako netko može ugroziti Miami, onda je to upravo Oklahoma i sjajni Kevin Durant koji četvrti put u nizu lovi titulu prvog strijelca NBA lige.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Denver Nuggets
U prošlom play-offu su u prvoj rundi namučili Lakerse koji su ih eliminirali tek nakon sedam utakmica. Bila je to njihova prva sezona bez Carmela Anthonyja, ali to nije spriječilo Nuggetse da ponovo prikažu atraktivnu napadačku košarku. Planine Colorada napustili su Arron Afflalo, Al Harrington, Chris Andersen i Rudy Fernandez, ali dovedene su više nego dostojne zamjene. To se ne odnosi na poziciju playmakera koju će i ove sezone držati dva iznimno sposobna igrača. Mjesto startera čvrsto drži Ty Lawson, a njegova dostojna zamjena je veteran Andre Miller. Umjesto Afflala stigla je bivša zvijezda Sixersa Andre Iguodala, a tu su još Corey Brewer te brzonogi novak Evan Fournier. Startna pozicija niskog krila je u rukama Danila Gallirarija, a kada Talijana neće ići šut kao back-up opcija tu je Wilson Chandler. Najveći doprinos u obrambeno-skakačkom dijelu očekuje se od tandema Kenneth Faried-JaVale McGee. Jedno je sigurno, dok je tu George Karl, u Denveru će se igrati dobra košarka.

Minnesota Timberwolves
U ovu sezonu Minnesota ulazi s još jačim, potentnijim rosterom i ozbiljnim namjerama da dohvate doigravanje.
Ipak, određeni problemi očekuju se u prvim mjesecima sezone, s obzirom na to da se Ricky Rubio vjerojatno neće pojaviti na parketu do kraja tekuće godine, a najbolji igrač momčadi Kevin Love, također zbog ozljede, neće igrati prvih desetak utakmica.

Veliko pojačanje za Minnesotu bit će Brandon Roy, pogotovo ako bude na barem 80 posto onoga što je prikazivao u dresu Blazersa. Mnogo se očekuje i od iskusnog internacionalca Andreja Kiriljenka koji je sa sobom poveo reprezentativnog kolegu Alekseja Šveda. Kada se na jezgru dodaju solidni 'sporedni glumci' i iskusan trener, nije teško pretpostaviti da će Wolvesi mnogima pomrsiti račune, pogotovo u drugom dijelu sezone kada bi konačno trebali biti kompletni.


Oklahoma City Thunder
Mlada momčad Oklahome prošle je sezone dogurala do NBA finala, no ipak nije išlo protiv Miamija. Godinu dana stariji i iskusniji Thunderi će ovog puta pokušati zasjesti na tron. Loša vijest za momčad jest odlazak Jamesa Hardena, najboljeg šestog igrača lige s kojim nije postignut dogovor o produljenju ugovora te je poslan u Houston. No, u Oklahomu su došli Kevin Martin te rookie Jeremy Lamb.
Teško je naći neku manu momčadi Oklahome. Mladi su, napadački potentni, a i obrana im nije slaba. Perkins, Ibaka i Sefalosha jedni su od najboljih obrambenih igrača, a s druge strane, Durant i Westbrook u napadu mogu razbiti bilo koga.

Portland Trail Blazers
Košarkaški bogovi nisu previše naklonjeni franšizi Portland Trail Blazersa koja posljednjih godina proživljava velike šokove. Zbog teških ozljeda uništene su karijere Brandona Roya (vratio se iz mirovine, ali u dres Wolvesa) i Grega Odena, dva talentirana igrača od kojih se očekivalo da budu glavna lica. Prošlu sezonu su završili na razočaravajućem 11. mjestu konferencije, a nakon toga na draftu su kao šesti izbor ugrabili Damiana Lillarda koji je na sebe pozornost skrenuo dobrim vježbama prije drafta. Nova lica u momčadi su dvojica internacionalaca u obliku Victora Clavera (Valencia) i Joela Freelanda (Unicaja Malaga). Roster popunjava Will Barton, koji je došao u Portland kroz drugu rundu drafta, te Saša Pavlović i Ronnie Price. Čini se da će Blazersi vrlo teško biti blizu borbe za play-off.

Utah Jazz
Momčad Utah Jazza prošlu je sezonu završila na osmom mjestu te je ekspresno ispala iz doigravanja. Od važnijih odlazaka valja spomenuti onaj Devina Harrisa i C.J. Milesa, ali lista dolazaka je znatno duža što može pobuditi optimizam fanova momčadi iz Salt Lake Citya. Harrisa na poziciji playmakera zamijeniti Mo Williams, koji je nešto bolji šuter, ali i slabiji po pitanju razigravanja momčadi što ipak ne bi trebalo predstavljati prevelik problem s obzirom na broj ostalih igrača koji zna pronaći slobodnog čovjeka. Drugi Williams, Marvin, došao je iz Atlante gdje nije opravdao očekivanja nekadašnjeg drugog izbora drafta.
Glavna snaga ove momčadi je pod obručima (Al Jefferson, Paul Millsap i talentirani Derrick Favors), a kada još nadodamo Turčina Enesa Kantera, jasno je da će svaki protivnik imati problema u sakupljanju skokova. Dojam je da ekipa iz Salt Lake Cityja u ovu sezonu ulazi jača nego što je bila.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje