TKO JE SLJEDEĆI?

Nastavlja se čistka u Dinamu; bio je to još jedan skupi promašaj

08.08.2017 u 17:41

Bionic
Reading

U Dinamu se polako rješavaju igrača sa velikim ugovorima, a koji nisu donijeli potrebnu kvalitetu. Maksimirsku 128 napustio je iranski veznjak Ali Karimi

U Dinamu su prošle sezone velike prihode imali od transfera i sudjelovanja u skupini Lige prvaka, ali ove godine Dinamo može izboriti samo nastup u grupama Europske lige, a to je puno manji novac.

Zato u klubu pokušavaju smanjiti velike rashode, a najveća stavka su plaće igrača. U maksimirskoj svlačionici započela je prava čistka.

Klub su još ranije napustili Machado, Goncalo, Šitum, Schildnefeld, nedavno je završena suradnja sa Sammirom i Guilhermeom, a sada su izlazna vrata pokazana i Aliju Karimiju.

Ovaj 23-godišni veznjak stigao je zagrebačku momčad u ljeto prošle godine, potpisao petogodišnji ugovor, a ubrzo je završio na posudbi u Lokomotivi (veljača 2017.) gdje se nije nametnuo.

Dinamo je posljednjih tjedana tražio klub koji bi ga uzeo na posudbu, a time i njegova primanja, ali to se nije dogodilo. Na kraju je došlo do raskida suradnje koja sigurno nije bila jeftina za 'modre', ali bolje platiti dio ugovora nego da Iranac sjedi na klupi te još četiri godine 'živi' na Dinamovoj grbači.

Spomenimo kako je Dinamo za Alija Karimija platio odštetu od 360 tisuća eura iranskom Sepahanu, pa je jasno da je ukupni gubitak (odšteta, plaća za prošlu godinu, prijevremeni raskid) oko 700-800 tisuća eura.