MAXTV PRVA LIGA

Nastavak sezone; Split se pojačao, Istra u problemima!

06.02.2015 u 10:09

Bionic
Reading

U nastavku sezone MAXtv Prva lige prva utakmica koja nas čeka jest ona između Splita i Istre 1961 (Arenasport 1, 18:00)

U Parku mladeži je prošle jeseni sve bilo za zaborav. Dobri europski nastupi su okončani još tijekom ljeta, a ligaški nastupi su poslije toga bili daleko od očekivanih. Ni uprava kluba nije znala što joj je za činiti pa je tako u jednom trenutku otpisala nekolicinu važnih igrača. Potom je ipak 'odletio' trener Matić, a otpisani su se stavili na raspolaganje treneru Vuliću

U klub se vratio i Ivica Križanac u ulozi sportskog direktora te je odmah bio prilično aktivan. Baš iz redova današnjeg suparnika su dovedeni veznjak Blagojević i branič Woon, iz Sturma je pak došao stoper Barbarić. S njima trojicom i bez značajnijih odlazaka, Split se čini jačim negoli je to bio.

'Uvijek je teško protiv Istre, ne odgovaraju splitskim klubovima, eto u prvom su dijelu sezone protiv nas osvojili četiri od šest bodova. Međutim, spremni smo napraviti zaokret i promijeniti tu tradiciju', rekao je Vulić u uvodu te nastavio.

'Puljani su, bez obzira na to što su ostali bez Blagojevića i Woona koji su sada kod nas, nezgodan protivnik. Rekao bih da je njihov trener Igor Pamić čarobnjak jer redovito od nekih anonimaca napravi dobre igrače i čvrstu momčad. Dakle, neće oni biti u deficitu s kvalitetom. S druge strane, mi imamo dobru momčad, ali i samo četiri pobjede u prvom dijelu sezone. Zato nam sada odgovara samo pobjeda, moramo riskirati i igrati napadački.'

Najveći problem mu je obrana, spletom okolnosti ostao je bez nekoliko igrača pa mora uigravati nove kombinacije.

'Spremni smo na rizik, istina je da smo izgubili neke igrače koji imaju kvalitetu poput Dujmovića, Vujnovića, Vrgoča i Glumca, ali vjerujem u momke koji su s nama i siguran sam da će ih dobro zamijeniti. Sve počinje od obrane, obrana je rad, trening, a napad je talent. Mi smo ostali na dvojici mladih stopera, doveli smo Barbarića koji će nam puno pomoći, a volio bih da imamo još jednog iskusnijeg stopera', zaključuje Vulić.

Split bi u nastavku sezone trebao igrati u sustavu 4-2-3-1. Ulogu centralnog napadača će imati Cikalleshi, iza njegovih leđa će raditi Belle, Rog i Glavina. Mršić je opet u kombinacijama za nastup od prve minute. Erceg, Bilić, Kvesić, Bagarić, Woon...sve su to jaki aduti koji mogu ući s klupe i donijeti kvalitetu više.

Za kraj treba dodati kako su Splićani pripreme odradili u Turskoj, rezultati nisu bili posebno dobri, no čini se kako to nikoga nije previše zabrinulo.

Istra bi mogla do kraja sezone voditi tešku borbu za ostanak. Pitanje je koliko će i trener Pamić izdržati, jer u Puli očito stvari ne funkcioniraju najbolje. Momčad je ostala bez nekolicine igrača, ovi koji su došli u pravilu još uvijek nisu spremni (Zennaro, Lorran). Problem predstavlja ozljeda Radonjića, kartoni Joa. U autobusu je bilo tek 17 igrača...

'Mi sad nemamo pravo razmišljati ni o čemu drugom nego isključivo o borbi za ostanak. Ako to izborimo, bit će nam kao da smo osvojili naslov', rekao je Pamić koji se nada kako će klub osim rezultatske napokon dobiti i financijsku stabilnost.

Koliko nova Istra može, to stvarno ne zna nitko. Bastos, Lorran, Zennaro,... to su sve velike igračke nepoznanice. Pitanje je koliko vrijede, koliko su spremni i kako će se uklopiti. Ako su njima kao pojačanjima pogodili, mogli bi biti neugodni u nastavku sezone. Ako se oni pokažu promašajima, unutarnje rezerve baš i nisu velike.

Danas će u napadu biti mladi Špehar koji nije previše pokazao, njemu iza leđa Franjić, Matoš i Tomić...naoko prilično tanko.

Oni su se pripremali kod kuće i pobijedili u sedam od osam odigranih utakmica. Protivnici su mahom bili klubovi iz regije, no na temelju toga se teško može izvući neki zaključak. Utakmice sa šarenim sastavima i puno zamjena...

Hrvatska 1. liga

Split - Istra 1961 18:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 19 15 4 0 49
2. Rijeka 19 13 3 3 42
3. Hajduk 19 9 5 5 32
4. Lokomotiva 19 8 4 7 28
5. Zagreb 19 6 6 7 24
6. Split 19 4 9 6 21
7. Slaven Belupo 19 5 5 9 20
8. Istra 1961 19 3 7 9 16
9. Osijek 19 4 3 12 15
10. Zadar 19 3 4 12 13

Sljedeće utakmice

7.2. Dinamo Zagreb - Lokomotiva
7.2. Rijeka - Hajduk
8.2. Zadar - Osijek
8.2. Slaven Belupo - Zagreb
8.2. Zagreb - Slaven Belupo