NEOČEKIVANI PROBLEMI

Narušena idila u Mercedesu; je li Valtteri Bottas indirektno prozvao svoju momčad za male sabotaže bolida kako bi se pomoglo Lewisu Hamiltonu?

24.07.2020 u 07:59

Bionic
Reading

U Formuli 1 nakon tri utrke vodi Lewis Hamilton koji ima pet bodova više u ukupnom poretku od momčadskog kolege iz Mercedesa Valtterija Bottasa, no drugoplasirani Finac požalio se na neočekivane probleme

Hamilton ove sezone lovi rekordni sedmi naslov s kojim bi se izjednačio s legendarnim Michaelom Schumacherom, a većina stručnjaka koja prati ovaj sport smatra da mu je jedini pravi konkurent 'suigrač' Bottas koji je slavio u prvoj utrci. Ipak, u sljedeće dvije najbrži je bio Britanac koji je tako preuzeo vodstvo u svjetskom prvenstvu.

Finac je ovih dana progovorio kako je imao problema zbog kojih je bio sigurno nešto sporiji, a njegove riječi možda izazovu nelagodu u momčadi koja ni ove godine nema dostojne konkurencije.

'Trebao sam imati priliku za pole position. Iz nekog razloga – u kvalifikacijama Mađarske sam imao previše goriva. Također, to je onda utjecalo na utrku dan poslije. Ne znam koliko me to koštalo, može biti više ili manje od jedne desetinke', rekao je Bottas za zadnju utrku, a dotaknuo se je i one druge u sezoni VN Štajerske i kišnih kvalifikacija.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

'To je bila nezgoda s mojim bolidom, visina nije bila podešena na pravu razinu. Bolid je bio previsok i to je jako utjecalo na ponašanje bolida, pogotovo na kiši. Imali smo malo previše tih nezgoda, ali učimo iz njih. Radi se o ljudskoj pogrešci, netko je pogriješio i to je to. Naravno da je šteta i da mi je žao, jer svaki mali detalj utječe na izvedbu na stazi.'

Inače, Mercedesov glasnogovornik baš i ne dijeli Bottasovo mišljenje, priznaje da je bilo određenih problema, ali da je s njima bio suočen i Hamilton te da to nije utjecalo tko je bio ispred ili iza u kvalifikacijama.