MLADIĆ IRITIRA ZVIJEZDE

'Napravio je to već dvaput, valjda je sad dosta!'

08.05.2013 u 17:46

Bionic
Reading

Kontroverzno pretjecanje Marca Marqueza pokraj Jorgea Lorenza u zadnjem zavoju u Jerezu Valentino Rossi ne smatra nesportskim, no s njim se ne slaže Dani Pedrosa

Motociklistički svijet dobio je novu veliku zvijezdu. On se zove Marc Marquez, ima 20 godina, poharao je niže kategorije, a na drugoj utrci ove sezone u Austinu postao je najmlađi pobjednik MotoGP utrke u povijesti.



No, mladi Španjolac već je na sljedećoj utrci izazvao kontroverze. Naime, u posljednjem zavoju u Jerezu prošao je pokraj Jorgea Lorenza doslovno zakočivši u aktualnog prvaka. Taj je potez već viđen u prošlosti na ovoj stazi nekoliko puta, a među onima koji su to izveli bio je i Valentino Rossi protiv Setea Gibernaua 2005. godine.


Lorenzo je bio bijesan nakon utrke i nije htio pružiti ruku rivalu, no Marquez je dobio potporu najveće legende.

'To je bio težak napad i teško pretjecanje za Marca. Dotaknuo je Jorgea, ali to je zadnji zavoj zadnjeg kruga, očekuje se da onaj koji je iza nešto pokuša. Jorge je ostavio otvorena vrata i Marc je napao, mislim da je to nešto što se događa u utrkama,' očekivano je stao u obranu mladića Valentino Rossi

S druge strane, Marquezov timski kolega Dani Pedrosa nije podržao takav potez. Dapače, tvrdi da je i on bio žrtva sličnog manevra.

'Bio je to zadnji krug i vrlo agresivan potez. Da ga Marc nije dotaknuo, vjerujem da bi otišao izvan staze, dakle prekasno je kočio. Bilo je to slično onome što je meni napravio u Austinu u prvom zavoju, ali ja sam ga tada imao vremena izbjeći,' izjavio je Pedrosa koji se očito osjeća ugrožen od strane mlađeg kolege, a zatim je dodao:

'Nadam se da se to neće ponoviti u sljedećim utrkama.'