stigli nalazi

Napokon su stigli najiščekivaniji rezultati testiranja u regiji; Novak Đoković ima koronavirus, zaražena je i supruga Jelena!

23.06.2020 u 14:16

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković saznao je u utorak rezultate testiranja na koronavirus na koje je išao nakon što se virus pojavio na njegovu turniru Adria Tour u Zadru

Prava drama odvija se ovih dana nakon što se novo žarište koronavirusa pojavilo u Zadru na turniru Adria Tour čiji je organizator Novak Đoković. Sve je teklo glatko do finala uoči kojeg je bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji se nije osjećao najbolje i ranije je napustio Zadar, objavio da je pozitivan na koronavirus. Tad je nastala panika, finale je otkazano, a testirani su svi sudionici turnira i svi koji su s njima bili u kontaktu.

>>> Tko je Grigor Dimitrov, bugarski tenisač koji nije opravdao nadimak; osvajač žena postao je poznat po vezi sa Šarapovom, a danas slovi kao glavni krivac za novu koronakrizu

Točnije, testovi će se raditi još danima, a za sada je potvrđeno nekoliko slučajeva zaraze među kojima je i Borna Ćorić, ali i petogodišnji dječak. Organizator i idejni začetnik turnira Novak Đoković odmah je po saznanju za koronavirus na njegovom turniru napustio Hrvatsku i obavio testiranje u Srbiji.

Rezultati su pokazali da je pozitivan na koronavirus. Najbolji tenisač svijeta se osjeća dobro i nema nikakve simptome, a pozitivni su i on i supruga, dok su im djeca negativna. Testirani su i Novakovi roditelji Dijana i Srđan Đoković koji su negativni na COVID-19.

'Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan, a djeca su negativna', potvrdio je Đoković.

Osim Đokovića i Dimitrova, potvrđeno je da su zaraženi Borna Ćorić, trener bugarskog tenisača Kristijan Groh i kondicijski trener Novaka Đokovića Marko Panichi.

'Sve što smo napravili proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije i da im omogućimo uvjete za igru i da ostvare prihode i tako lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa', stoji u priopćenju Novaka Đokovića i njegovog tima koji nastavlja:

'Cilj je bio pomoći dobrotvornim udrugama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je da se velik broj ljudi pridružio inicijativi. Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećati. Nadam se da se nikome neće zakomplicirati zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ostajem u samoizolaciji narednih 14 dana i ponavljam test za pet dana', poručio je Đoković.