JAKO DOBRO SE ZNAJU

Napokon opet u kavezu! Procurio datum borbe teškaškog prvaka Francisa Ngannoua, a zna se i tko će se suprotstaviti 'kamerunskoj zvijeri'

07.10.2021 u 10:23

Bionic
Reading

Čini se kako će nam UFC već u siječnju ponuditi meč između privremenog i aktualnog prvaka teške kategorije. Ciryl Gane i Francis Ngannou prema višestrukim izvorima (prenosi MMA Junkie) borit će se u sklopu UFC 270 priredba koja će se održati 22. siječnja 2022. godine

Ciryl Gane u kolovozu ove godine nakon šest pobjeda u nizu došao je u priliku napasti pojas privremenog prvaka teške kategorije. Derrick Lewis pokazao se nedoraslim protivnikom za neporaženog Francuza (10-0-0, 7-0 UFC) koji još od UFC debija oduševljava svojim vještinama. Naročito impresivne njegove su kretnje koje ne priliče jednom teškašu njegovih gabarita. Ovaj 31-godišnji Francuz nekoć je trenirao zajedno s Francisom Ngannouom i jedan drugog dobro poznaju.

Francis Ngannou s druge strane pojas prvaka osvojio je u ožujku ove godine savladavši Stipu Miočića nokautom u drugoj rundi borbe. Odnosi između Kamerunca i UFC-a pogoršali su se nakon što su čelnici UFC-a odlučili organizirati borbu za privremenog prvaka iako je Ngannou titulu u tom trenutku držao nešto više od četiri mjeseca., pše Fight Site.

Međutim, Francis nije imao drugog izbora nego pomiriti se s odlukom UFC-a te pričekati pobjednika borbe između Lewisa i Ganea. 'Predator' je trenutno na pet pobjeda u nizu, a svaku od njih ostvario je nokautom.

U svakom slučaju, UFC 270 dobio je još jednu sjajnu borbu. Trenutni raspored borbi za taj event pročitajte pri dnu teksta.

  • Francis Ngannou vs. Ciryl Gane
  • Derek Brunson vs. Jared Cannonier
  • Greg Hardy vs. Aleksei Oleinik
  • AJ Dobson vs. Jacob Malkoun
  • Poliana Botelho vs. Ji Yeon Kim
  • Wellington Turman vs. Rodolfo Vieira