ZAUVIJEK OBILJEŽEN

Mučne scene na San Siru! Svi su strahovali od takvog scenarija i on se ostvario, a preko toga nije mogao prijeći ni izbornik Roberto Mancini

07.10.2021 u 08:38

Bionic
Reading

Igranje za reprezentaciju u svojoj domovini, na stadionu na kojem je napravio prve profesionalne korake u karijeri, za Gianlugija Donnarummu pretvorilo se u noćnu moru

Mladi vratar bio je jedan od junaka talijanskog trijumfa na Euru, a za vrijeme turnira i službeno je postao član bogatog PSG-a. No odlazak iz Milana najzagriženiji navijači Rossonera nisu mu oprostili. A ni neće!

Italija je na San Siru igrala polufinale Lige nacija te je poslije 37 utakmica u nizu upisala prvi poraz, bolja je bila Španjolska 2:1. Sigurno je na atmosferu u momčadi utjecalo i ono što se događalo oko Donnarumme.

Vratara PSG-a, koji u Parizu trenutačno grije klupu, prvo je u gradu dočekao vulgarni transparent: 'Donnarumma, govno jedno. Nikad više nećeš biti dobrodošao u Milanu.' Milanisti mu ne mogu zaboraviti izdaju, otišao je bez odštete, a talijanski velikan nudio mu je uvjerljivo najveću plaću u klubu (sedam milijuna eura). Nije bilo dovoljno, jer Parižani su dali mnogo više.

  • +19
Italija - Španjolska, nogomet, Liga nacija, polufinale, 6.10.2021. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

No to nije bilo sve. I za vrijeme susreta Lige nacija s tribina su se orili zvižduci i uvrede Donnarummi, a koji je zbog toga bio vidno nervozan - primio je dva gola, a imao je i jednu lošu reakciju kada mu je lopta pobjegla iz ruku.

'Donnarumma je branio za Italiju, ovo nije bila utakmica za klub. Ova situacija mogla se staviti po strani na jednu noć, mogao je biti izviždan u mogućoj utakmici Milana i PSG-a. Italija je Italija i mora biti iznad svega', rekao je svoje mišljenje izbornik Roberto Mancini.