OVO NAM JE NEDOSTAJALO

Napokon! Nema navijača kojem se srce nije stisnulo na scene iz Budimpešte; mađarski i portugalski igrači bili su privilegirani

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu napokon smo doživjeli utakmicu s pravom nogometnom atmosferom. Dvoboj prvog kola skupine F između Mađarske i Portugala, u Budimpešti je igran pred ispunjenim stadionom

Zbog koronavirusa prošle sezone smo se nagledali utakmica u sablasnoj atmosferi, pred praznim tribinama, u ugođaju u kakvom niti jedna nogometaš ne želi igrati.

Talav scenarij prijetio je i Europskom prvenstvu, ali situacija se počela popravljati pa su dozvoljeni gledatelji, ali sa smanjenim kapacitetom stadiona. Tako je na Wembleyju između Engleske i Hrvatske bilo 22,5 tisuće gledatelja. To je 25 posto kapaciteta stadiona, ni približno da se zadovolji interes, ali barem nešto.

  • +9
Mađarska - Portugal, navijači Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes / POOL

No u jednoj državi odnosno gradu domaćinu vlasti su dozvolile da se utakmica igra pred ispunjenim stadionom. U Budimpešti je povoljna epidemiološka situacija pa su Mađari i Portugalci imali privilegiju igrati pred rasprodanom Puskas Arenom.

Na tribinama se natiskalo oko 67 tisuća navijača koji su stvorili fenomenalnu atmosferu, onu pravu nogometu, koja nam je toliko nedostajala.