NEUNIŠTIV

Cristiano Ronaldo radi ono što najbolje zna - postavlja rekorde; u prvoj sekundi utakmice, Portugalac je došao do novog pothvata

Bionic
Reading

Na utakmici prvog kola skupine F, između Mađarske i Portugala, Cristiano Ronaldo došao je do rekordnog pothvata koji će biti teško nadmašiti

Portugalac drži brojne rekorde u nogometu pa tako i one koji se tiču Europskih prvenstava, a na utakmici u Budimpešti postao je samostalni rekorder po broju nastupa na kontinentalnim turnirima.

Naime, ovo mu je peti Euro na kojem je upisao minute. Prije toga nosio je dres Portugala 2004., 2008., 2012. i 2016. (na svakom je zabio barem jedan pogodak što je isto rekord).

Zanimljivo, španjolski vratar Iker Casillas također je bio sudionik pet Europskih prvenstava, ali 2000. nije zaigrao pa je tako Ronaldo u ovoj statističkoj kategoriji na samom vrhu.

Napadač Juventusa nadmašio je i druge nogometne velikane kao što su Lothar Matthaus, Gianluigi Buffon i Peter Schmeichel koji su igrali na četiri Eura.

  • +4
Portugalski napadač Cristiano Ronaldo Izvor: EPA / Autor: MARIO CRUZ

Ronaldu je 36 godina, ali kako fizički izgleda i koliko se brine o svojem tijelu, nije uopće nemoguće da ga gledamo i na Euru 2024. kojem je domaćin Njemačka, a portugalskoj zvijezdi to bi bio šesti turnir.

  • +10
Mađarska - Portugal, 1. kolo, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: HUGO DELGADO