AUSTRALIAN OPEN

Nakon vapaja tenisača na Grand Slamu pronašli način da im malo olakšaju

03.10.2023 u 08:32

Bionic
Reading

Prvi grand slam turnir sezone Australian Open počet će u nedjelju i održavat će se 15 dana umjesto 14 prvi put sljedeće godine kako bi se izbjeglo to da noćni mečevi završavaju u ranim jutarnjim satima, objavili su organizatori

Noćni mečevi koji se protežu do ranih jutarnjih sati uobičajeni su na prvom Grand Slamu sezone, a Britanac Andy Murray, koji je ove godine igrao protiv domaćeg tenisača Thanasija Kokkinakisa do četiri sata ujutro, opisao je taj meč kao 'farsu'.

Organizatori tvrde da podaci pokazuju da mečevi sada traju duže i da bi prelazak na nedjeljni početak od ponedjeljka pomogao ublažiti pritisak na igrače i navijače.

'Poslušali smo povratne informacije igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za smanjenje kasnih završetaka dok nastavljamo pružati fer i ravnopravan raspored na terenima stadiona', rekao je direktor turnira Craig Tiley.

'To ćemo postići uvođenjem dodatnog dana, što će doprinijeti boljem rasporedu za navijače i igrače.'

Roland Garros također traje 15 dana, dok su US Open i Wimbledon turniri koji traju 14 dana.

Nedjeljni početak u Melbourneu znači da će se broj mečeva na tri glavna terena povećati sa 47 na 52. Noćne sesije i dalje će obuhvaćati najmanje dva meča.

Dnevna sesija u Rod Laver Areni i Margaret Court Areni imat će najmanje dva meča, kako bi se ograničile kasne završnice. Raspored na Areni John Cain ostaje isti.

Australian Open 2024. počinje 14. siječnja i traje do 28. siječnja.