UŽASNE OZLJEDE

Nakon teške nesreće oglasio se kirurg koji je tri sata operirao sportaša za kojeg se moli cijela Italija

23.06.2020 u 08:03

Bionic
Reading

Nakon teške nesreće koju je doživio u petak sudjelujući na utrci ručnih bicikala, Alex Zanardi hitno je prebačen u bolnicu u Sieni, gdje je podvrgnut trosatnom operativnom zahvatu

Iz bolnice su potvrdili da su vitalni znakovi stabilni, ali Alex diše uz pomoć respiratora i njegova neurološka slika ostaje iznimno ozbiljna.

Kirurg koji je operirao legendarnog talijanskog sportaša ističe da je u ovom trenutku nemoguće bilo što prognozirati.

'Stanje Alexa Zanardija je ozbiljno, ali stabilno. Stigao je ovdje s teškim ozljedama lica i frakturom čeone kosti. Brojke sada izgledaju dobro, iako stanje ostaje vrlo ozbiljno', objašnjava Giuseppe Olivieri, kirurg koji je operirao Zanardija,a prenosi portal gp1.hr.

'Nećemo znati kakvo je njegovo neurološko stanje dok se ne probudi – ako se probudi. Ozbiljno stanje podrazumijeva situaciju u kojoj osoba može i izgubiti život. Za poboljšanje stanja potrebno je vrijeme u ovakvim slučajevima, a promjene na gore mogu biti iznenadne.'

Podsjećamo, Bivši vozač formule 1 teško je stradao u prometnoj nesreći u blizini Pienze u Toskani. Sudjelujući u paraolimpijskoj biciklističkoj utrci, Zanardi je 'izgubio kontrolu' nad svojim ručnim biciklom, prevrnuo se dva puta, a zatim se zabio u kamion. S teškim ozljedama glave helikopterom je prevezen u bolnicu u Sienu gdje je odmah operiran.

Zanardi je prije 19 godina stradao u stravičnoj nesreći na automobilističkoj utrci u Njemačkoj ostavši bez obiju potkoljenica, a sada se opet bori za život.