Podigao je glas

Nakon što je Ivanišević bio brutalno iskren o Đokoviću i US Openu, australski tenisač sve je šokirao priznanjem o koroni. Ali tu nije stao

04.08.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Prema pravilima koje trenutačno vrijede u Sjedinjenim Američkim Državama Novak Đoković nikako neće moći igrati na US Openu. No, sve više tenisača stalo je na njegovu stranu

Kao što je poznato od prije poznato svi igrači i igračice koji nisu iz SAD-a moraju biti cijepljeni protiv koronavirusa. No, pomalo je zbunjujuće to što čelnici US Opena zapravo ne zahtijevaju obavezno cijepljenje za sve sudionike turnira, ali problem je taj što Đoković mora doputovati u SAD.

Hoće li američke vlasti možda promijeniti svoju odluku nije poznato, ali početak turnira u New Yorku (29. kolovoza) sve je bliže.

>> Očajnički vapaj Gorana Ivaniševića: Osobno se nimalo ne nadam, sve je to besmislica i sra...

Jedan od onih koji je javno digao glas i rekao što misli o svemu jest Australac John Millman, trenutačno 76. igrač svijeta, koji je objavio zanimljiv i kontroverzan tweet.

'Imao sam Covid. Bio sam nedavno u SAD-u, ali nisam stekao osjećaj da veliki broj ljudi prati ikakva pravila ili preporuke u toj zemlji. To je u redu, ali onda ne mogu shvatiti zbog čega Novak Đoković ne može doći i natjecati se', napisao je na Twitteru 33-godišnji Millman koji je mnoge šokirao i zbunio svojim priznanjem. A zapravo je ukazao na velik problem i nepravdu prema nekima…

Još nekoliko kolega dalo je podršku Đokoviću i zapravo je svakoga dana sve više kolega koje su podigle glas da se nešto mora promijeniti i da se svima dopusti da zaigraju na tako velikom turniru. Naravno, uz obavezna svakodnevna testoranja.

Brutalno iskren n tu temu bio je i Goran Ivanišević, jedan od Đokovićevih trenera koji se potajno nada preokretu, ali…

'Uvijek postoji nada. Novak će učiniti sve da bude tamo, možda će dobiti posebnu vizu. Ali ima samo dva tjedna. I osobno se nimalo ne nadam da će Biden promijeniti pravila prije početka turnira', kazao je Ivanišević dodavši:

'Za mene je sve to besmislica i sranje! Ako ste cijepljeni, ali pozitivni, možete ući u SAD. Ako niste cijepljeni, a negativni ste, zabranjeno vam je. Previše je politike u sportu', dodao je Ivanišević.