'klub ekstrema'

Nakon šestog poraza u nizu oglasio se i Jürgen Klopp; Nijemac iskreno komentirao katastrofalno stanje Liverpoola i poslao jasnu poruku igračima

08.03.2021 u 08:04

Bionic
Reading

Jürgen Klopp ne skriva da je Liverpool u katastrofalnoj formi, ali vjeruje kako može podići ekipu

Liverpool je izgubio i šesti puta u nizu. Ovoga puta na Anfieldu ih je pobijedio Fulham s minimalnih 1:0 i tako produbio krizu u koju su upali. Nakon susreta pred medije je izašao Jürgen Klopp i rekao kako je svjestan katastrofalnog izdanja svoje ekipe.

'Volio bih reći da ovo nije jedan od najnižih trenutaka moje karijere, ali to ne bi bila istina. Što je, tu je. To nije problem. Ne moram uvijek imati najbolje trenutke i to je u redu. Možemo reći da smo mi momčad ekstrema. Lani smo bili ekstremno uspješni, a sada imamo istu stvar u suprotnom smjeru, ali mislim da ćemo pobijediti ovu situaciju', rekao je Klopp za BBC.

Klopp je ranije komentirao i Ligu prvaka, odnosno tezu da dio igrača ne želi biti u Liverpoolu ako nisu u Ligi prvaka.

'Razumijem i poštujem sva pitanja te vrste, ali ne brinem se oko toga. Nikad se nismo morali brinuti oko toga pa se ne moramo ni sada. Znam da imam odane igrače. Sigurno mi nitko neće doći i reći da odlazi ako sljedeće sezone ne zaigramo Ligu prvaka. To se neće dogoditi. Poznajem ih dovoljno dobro da to sa sigurnošću mogu reći', rekao je Nijemac pa dodao:

'Stalno ponavljam isto. Ako igrač ne želi doći ovdje jer ne može igrati Ligu prvaka, onda ga i ne želim ovdje. Ako igrač želi otići odavde jer nema Lige prvaka, ni njega ne želim ovdje', jasan je bio Klopp.

Liverpool je u Premier ligi izgubio šest od sedam zadnjih utakmica dok su svi gosti koji su došli zadnjih šest puta slavili na Anfieldu. U 2021. godini su odigrali 12 utakmica i osvojili 10 bodova. Još više zabrinjava i gol razlika od -7 nakon što su zabili tek 10 golova, a primili čak 17. Kloppov brod vidno tone, a Nijemac ima nimalo lak zadatak povratka na stazu prošlogodišnjih uspjeha.