na staru godinu

Nakon ovih izjava nikome nije bilo do slavlja: Godinu smo završili na najgori mogući način

01.01.2024 u 13:09

Bionic
Reading

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je brutalno iskren nakon što je njegova momčad posljednjeg dana 2023. godine u 20. kolu engleskog prvenstva izgubila od Fulhama 2:1. 'Topnici' su tim porazom prepustili prvo mjesto na ljestvici Liverpoolu...

Imao je Arsenal sve u svojim rukama, 'topnici' su bili u komotnoj situaciji i praktički se trebalo dogoditi čudo da 2023. godinu ne završe na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

No, to se 'čudo' na kraju ipak dogodilo. Arsenal je u posljednjih pet utakmica ostvario tek jednu pobjedu uz remi i čak tri poraza od čega dva u nizu na samom kraju 2023. godine. I to oba od gradskih suparnika, prvo od West Hama doma (2:0), a onda i posljednjeg dana 2023. godine u gostima kod Fulhama (2:1).

'Topnici' su tako izgubili prvo mjesto, preskočili su ih Manchester City, Aston Villa i Liverpool koji je godinu završio na prvom mjestu. Sve je to strašno razljutilo trenera Arsenala Mikaela Artetu koji nije skrivao koliko je bijesan.

  • +7
Fulham - Arsenal Izvor: Profimedia / Autor: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

'Ovo je bio bolan i tužan dan. Imali smo priliku biti prvi na tablici nakon 20 kola, a mi smo odigrali najlošiju utakmicu ove sezone. Prije tri dana smo protiv West Hama izgubili utakmicu koju nismo zaslužili izgubiti, ali protiv Fulhama nismo zaslužili ništa. Nismo bili dovoljno dobri u niti jednom segmentu igre. U ovakvoj ligi ne smiješ si dozvoliti ovakav dan', kazao je Arteta nakon poraza 2:1 u gostima kod Fulhama te dodao:

'Nismo bili niti na približnoj razini igre koju smo prikazivali u prvih 19 kola. Sada se moramo malo odmoriti. Ovaj poraz ostat će u nama još sigurno nekoliko dana. Mogli smo na odličan način završiti 2023. godinu. Završili smo je na najgori mogući način. Željeli smo na najbolji način odgovoriti nakon poraza od West Hama. A odigrali smo ovako loše...'

Da, sigurno nikome od igrača Arsenala nakon ovih riječi nije bilo do novogodišnjeg slavlja.

'Moramo se svi pogledati u ogledalo, svaki od nas u momčadi jer ovo je bila najgora utakmica ove sezone i to je sigurno', kazao je Arteta koji se osvrnuo i na moguća pojačanja:

'U siječnju nastavljamo u s istim igračima koje trenutno imamo!', zaključio je trener Arsenala Mikel Arteta.

Standings provided by Sofascore