NIJE TO SAM TAK'

Nakon izbacivanja španjolske Osasune iz Europe, Juventus poručio: Izbacite i nas

24.06.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Jučer je mnoge šokirala odluka Uefe da iz Konferencijske lige izbaci španjolsku Osasunu u kojoj igra hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Razlog je činjenica da je bivša uprava kluba osuđena za namještanje utakmica u španjolskom prvenstvu 2014. godine.

Vrhovni sud je još u siječnju 2023. potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata. Uefa je tek pet mjeseci nakon presude kaznila Osasunu izbacivanjem iz Konferencijske lige.

U međuvremenu je talijanski Juventus, kojem je zbog malverzacija vezanih uz transfere u domaćem prvenstvu oduzeto 10 bodova pa je završio kao sedmi i stekao pravo nastupa u doigravanju za Konferencijsku ligu, sam zatražio od krovne organizacije europskog nogometa da ga izbaci iz natjecanja.

Kako javlja talijanski Tuttosport Uefa trenutno razmatra kaznu za Juve zbog ranijeg kršenja financijskog fair playa, a sam klub, u strahu od veće kazne, traži da kazna bude izbacivanje iz Konferencijske lige. Podsjetimo kako se Juve, ne bi li dobio popust kod Uefe, povukao i iz projekta Superlige koji udara u temelje Uefinih europskih klupskih natjecanja.

Prođe li ova priča prema zamislima Juventusa, priliku u Europi dobit će Fiorentina, osmoplasirana momčad Serie A u sezoni 2022/23. Zanimljivo je da je Fiorentina, u netom završenoj sezoni u finalu Konferencijske lige, poražena od engleskog West Hama.