stižu pojačanja?

Nakon druge pobjede oglasio se Ivan Leko; trener Hajduka najavio je velike promjene: Fali nam četiri-pet igrača...

12.01.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Ivan Leko preuzeo je Hajduk te se s 'bilima' priprema za nastavak sezone. Hajduk je pod njegovim vodstvom upisao dvije pobjede, nakon Radomlja (3:1) slavio je i u prijateljskom susretu protiv mađarskog MOL Fehervara (3:2)

'Vidimo dosta dobrih stvari, ali i stvari koje moraju biti bolje. Dosta je fokus na fizici, tempu, ritmu. Bio je plan da svakome damo po 60 minuta. Bilo je to dosta dobro i zanimljivo. Ima puno stvari koje moraju i bit će bolje', rekao je Ivan Leko i dodao:

'Rekao sam momcima od prvog dana da kad dođe novi trener da je laž kako svi kreću od nule. Svatko ima svoj status, ali to ne znači da to nekome garantira nešto. Svima ćemo otvoriti vrata. Vrlo jednostavno, tko bude najbolji na treninzima i utakmicama, taj će igrati. Vjerujemo da trebamo imati 16-17 prvotimaca, da je između njih konkurencija i da možemo odabrati. Svaku utakmicu želimo sa 16 igrača punim gasom od prve do posljednje minute.'

Kako je Leko zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema?

  • +31
Hajduk - Fehervar, prijateljska utakmica, 11.01.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

'Jako sam zadovoljan s atmosferom, 'body-languageom' igrača. Mogli smo izabrati lakši put, nasloniti se na stvari koje su bile dobre, ali želiš nešto u što vjeruješ. Vjerujem u tempo, agresiju, kolektivni nogomet. To je teže postići, ali s dobrim radom i vjerom mislim da ćemo doći tamo gdje trebamo. Imamo još par dana treninga, dvije utakmice...', razmišlja Leko koji očekuje da mu čelnici kluba ove zime osiguraju i neka pojačanja:

'Fali nam četiri-pet igrača, želimo ih što prije dovesti. Jer otišlo nam je dosta igrača. Dali smo na pripremama priliku mladima. Ali da bi napredovali moraju doći ekstra kvalitetna pojačanja, nadam se da će doći što prije, da već od prvog kola možemo jurišati.'

Prvi trening Hajduka s novim trenerom Ivanom Lekom Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Leko je priliku dao i nekim mladim igračima na koje računa u nastavku sezone.

'Da, dobri su. Ugodno sam iznenađen. Po prvim danima smo vidjeli tri-četiri mlada koja mogu konkurirati, biti među 22 igrača. Na njima je da shvate da je juniorski nogomet završen, da ih čeka težak rad i da uzmu priliku. Sve je na njima. Ako pokažu da su bolji, dao Bog da igraju njih dva-tri na proljeće', zaključio je novi trener Hajduka Ivan Leko.

  • +6
Prvi trening Hajduka od kada je Ivan Leko postao trener Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL