25. VEGETA CROATIA OPEN

Nakon Ćorića i Delića, treća pozivnica otišla Anti Paviću

15.07.2014 u 15:12

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Ante Pavić dobitnik je posljednje od tri pozivnice za 25. Vegeta Croatia Open, koji se održava u Umagu od 17. do 27. srpnja. Nakon što su pozvane mlade hrvatske teniske nade Borna Ćorić i Mate Delić, treća pozivnica očekivano je dodijeljena još jednom izrazito dobrom hrvatskom igraču koji u posljednje vrijeme ostvaruje odlične rezultate.

Kao trenutačno 138. igrač svijeta i četvrti hrvatski tenisač na ATP ljestvici, 25-godišnji Ante Pavić bilježi renking karijere. Pozivnicu za Umag zaslužio je ovogodišnjim nastupom na Wimbledonu, gdje je prošao tri kola kvalifikacija te u glavnom turniru pobijedio 55. igrača svijeta Kolumbijca Alejandra Fallu.

Pavić je jedan od igrača na ATP Touru koji su najviše napredovali u protekloj godini. Pokazao je da ima potencijal za Top 100 te će mu nastup u oštroj konkurenciji na umaškom turniru zasigurno pomoći u daljnjem razvoju karijere. Među glavnim favoritima ove godine u Umagu su najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, branitelj naslova Tommy Robredo, pobjednik iz 2011. Alexandr Dolgopolov te lanjski finalist Fabio Fognini

Dodajmo kako je prošle godine titulu osvojio Tommy Robredo koji je u finalu nadigrao Talijana Fabia Fogninija sa 6:0, 6:3. Godinu prije njega, dakle 2012., slavio je naš Marin Čilić koji je i ove godine jedan od favorita.