STRAVA

Nakon brazilskog kupa ubijeno osam fanova

13.07.2012 u 08:24

Bionic
Reading

Strašna vijest dolazi iz Brazila. Nakon finala kupa poginulo je osam ljudi koji su se našli na ulicama Sao Paula kako bi proslavili trijumf Palmeirasa

Palmeiras je u uzvratnoj utakmici kod Coritibe odigrao 1:1 te je zahvaljujući pobjedi iz prvog dvoboja od 2:0 osvojio brazilski kup.

Navijači momčadi iz Sao Paula odlučili su bučno proslaviti trofej svojih ljubimaca na ulicama grada. No umjesto fešte do jutarnjih sati, cijela zemlja, ali i svijet ostali su šokirani tragedijom.

U Osascu, koji je peti najnapučeniji dio Sao Paula grupa nepoznatih osoba na motociklima i u automobilima počela je pucati po navijačima od kojih je osam ubijeno, a jedan teško ranjen.

Policija je izvijestila kako smatra da ovaj stravičan napad nije bio navijački motiviran od gradskog rivala Corinthiansa, jer su navodno među smrtno stradalima fanovi obaju klubova.

Inače, područje Osasco, na kojem živi 680 tisuća ljudi, poznato je kao veliko tržite droge, a u njemu svaki mjesec u prosjeku bude ubijeno 11 osoba.

Ovakve stravične vijesti koje dolaze iz Brazila nisu nimalo ohrabrujuće uoči Svjetskog prvenstva kojoj je ova zemlja domaćin 2014. godine.