SVE ZA POBJEDU

Najveći varalica u povijesti biciklizma Lance Armstrong svojom novom izjavom opet uzdrmao svijet sporta

24.05.2019 u 09:06

Bionic
Reading

Lancea Armstronga smatrali su jednom od najvećih sportaša, ali nakon njegovog priznanja da je uzimao doping postao je najveća varalica u povijesti profesionalnog sporta

Američki biciklist osvojio je sedam Tour de Francea (1999-2005.) u nizu, ali u zadnjim godinama karijere optuživalo ga se za doping. On je sve negirao sve dok u emisiji kod poznate Oprah Winfrey (siječanj 2013.) nije izrekao priznanje koje je šokiralo sportski svijet.

Iako je iza njega bila čitava vojska ljudi koja mu je pomagala oko dopinga, on je bio taj koji je završio na stupu srama, heroj nacije, idol tisućama mladih odjednom je postao varalica. Sponzori su mu otkazali ugovore, krenule su tužbe kompanija koje je zastupao, oduzete su mu titule, tražio se povrat novčanih nagrada...

Nakon toga Armstrong je još nekoliko puta govorio o svojem dopingu, ali ne i o tome da li se zaista kaje. Iz razgovora za NBCSN vidi se da izgleda da i ne!

'Učinili smo ono što smo morali da bi pobijedili, nije bilo legalno, ali ne bih ništa promijenio. Ne bi bih promijenio način na koji sam se ponašao', rekao je Armstrong.

Sasvim dovoljno...