ATP Challenger Zadar Open

Najveći 'skalp' u karijeri 17-godišnjeg tenisača Dina Prižmića; do četvrtfinala preko drugog nositelja

22.03.2023 u 17:50

Bionic
Reading

Dino Prižmić, tek 17-godišnji hrvatski tenisač, ostvario je još jednu pobjedu na ATP Challenger turniru Falkensteiner Punta Skala Zadar Open, ujedno i najveću u karijeri gledajući aktualni plasman poraženog suparnika. Sa 6:3, 6:4 pobijedio je drugog nositelja, Slovaka Jozefa Kovalíka, koji je trenutno 153. na pojedinačnoj ATP listi

Jedini break u prvom setu Dino je napravio za vodstvo 4:2, a u drugoj dionici rano je došao do prednosti, breakom za 2:1. Slovak je odmah uzvratio, no Prižmić je kod 4:4 ponovno osvojio gem na suparnikovom početnom udarcu i potom bez izgubljena poena odservirao za pobjedu.

Najbolje rangirani suparnik kojeg je Dino do sada pobijedio na profesionalnim turnirima bio je Talijan Matteo Gigante (250.), kojeg je svladao početkom godine na ATP Challengeru u portugalskom Oeirasu. Prižmić je trenutno 381., što mu je ujedno i najbolji plasman na ATP listi do sada, a upravo ovog tjedna postao je najbolje rangirani tenisač mlađi od 18 godina.

U četvrtfinalu u petak igrat će protiv Francuza Arthura Cazauxa (218. na ATP listi) koji je u drugom kolu nadjačao našeg Duju Ajdukovića - 6:3, 6:4. Duje je u obje dionice imao break prednosti - u prvoj je vodio s 3:2, a u drugoj s 2:0, no Francuz se uvijek vraćao i na kraju odlučio dvoboj u dva seta.

Splićanin je tijekom dvoboja čak pet puta gubio svoj početni udarac, a iskoristio je tri od 11 break-lopti.

U četvrtak će meč drugog kola odigrati Nino Serdarušić, koji će se s početkom u 10 sati boriti za prolaz u četvrtfinale protiv Talijana Alessandra Giannessija.