ROSELL 'NA NIŠANU'

Najveća legenda tužit će svoju Barcelonu

04.09.2013 u 15:39

Bionic
Reading

Prilikom osvajanja svakog trofeja navijači Barcelone mogli bi nazdraviti Johannu Cruyffu, uvjerljivo najzaslužnijoj osobi za njihov zapanjujući stil igre koji je izrodio možda i najbolju momčad svih vremena. I onda kada taj isti Cruyff najavi da će morati tužiti Barcelonu jasno je da postaje ozbiljno

Cruyff je Barcelonu obilježio i igrački i trenerski, ali prvenstveno kao kreator 'tiki take' koju je osmislio i  godinama pažljivo zalijevao da bi najbolji rezultati došli nakon njegovog odlaska. Ipak, vrlo samouvjereni Nizozemac danas nije suviše dobrodošao u klubu prvenstveno jer se ne libi javno kritizirati predsjednika Sandra Rosella.

Tako je i jutros na Radiju Katalonija podsjetio kako još uvijek nije dobio novac od Barcelone za svoju humanitarnu udrugu za što tvrdi da ima sve potrebne papire.

'Nisam blefer. Imam svu potrebnu dokumentaciju, ali otkada je Rossel na čelu kluba nije mi isplaćen niti novčić. Kada bih pokrenuo tužbu bila bi to velika sramota za klub, što naravno ne želim, ali imam osjećaj da će to uskoro postati jedina opcija,' kaže Cruyff i, naravno, dodaje još nekoliko rečenica preema predsjedniku.

'Rossel je bio nitko i ništa kada je ušao u predsjedničku utrku u klubu, a ime si je stvarao uglavnom omalovažavajući mene. A nismo se ni poznavali... Zvao me jednom na razgovor, ali ne želim mu doći ni blizu,' poručuje Kataloncima Cruyff.