UOČI SEDME UTRKE

Najtužniji povratak u Formuli 1; na toj stazi je ostvario prvu pobjedu, ali i izgubio dragog prijatelja: Bit će mi u mislima...

28.08.2020 u 18:19

Bionic
Reading

U Formuli 1 na rasporedu je sedma utrka sezone, VN Belgije na stazi Spa-Francorchamps koja kod vozača Ferrarija Charlesa Leclerca (22) ima posebno mjesto

Mladi Francuz je prošle godine upravo u Belgiji stigao do svoje prve pobjede u karijeri u svjetskom prvenstvu i zato za njega povratak izaziva posebne emocije. No Leclerc ovu stazu pamti i po jednom tragičnom događaju koji se također dogodio prošle sezone.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

'Staza Spa-Francorchamps ima posebno mjesto u mom srcu. Ovdje sam uzeo svoju prvu pobjedu, ali sam isto tako izgubio svog dragog prijatelja. Bit će teško vratiti se ovog vikenda te će on svakako biti u našim mislima', izjavio je trenutačno četvrti vozač u ukupnom redoslijedu.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Podsjećamo, krajem kolovoza 2019. na belgijskoj Spa dogodio se stravičan sudar tijekom utrke Formule 2 na izlazu iz zavoja Eau Rouge, kada je Anthoine Hubert izgubio kontrolu, zabio se u zaštitnu ogradu i odbio nazad na stazu, a na njega je Juan Manuel Correa naletio brzinom od oko 260km/h. Bolid 22-godišnjeg Francuza završio je prepolovljen, a nesretni junior Renaulta Hubert preminuo je nekoliko sati kasnije.