STIGLI CELTICSI I MAVSI

Najtrofejniji NBA klub u Istanbulu i Milanu, stigao i Dirk

04.10.2012 u 17:26

Bionic
Reading

I ove godine iz najjače košarkaške lige na svijetu u Europu su stigla dva vrlo popularna NBA kluba

Na turneji službenog naziva 2012 NBA Europe Live Tour ljubiteljima košarke na ukupno četiri utakmice svoje umijeće pokazat će košarkaši Boston Celticsa i Dallas Mavericksa.

Prva utakmica na rasporedu je u petak, 5. listopada, kada igraju 17-erostruki NBA prvaci Boston Celticsi protiv domaćih Fenerbahçe Ülkera. U modernom zdanju Ülker Sports Arena, čija je izgradnja koštala 110 milijuna dolara, Bojan Bogdanović i društvo pred 13.000 gledatelja pokušat će protiv Kevina Garnetta, Paula Piercea i društva odigrati 'utakmicu za pamćenje'.

Dan nakon njih u berlinskoj dvorani O2 World pred 16.000 gledatelja istrčat će Dallas Mavericksi na čelu s najpopularnijim njemačkim i europskim košarkašem Dirkom Nowitzkim. Protivnik će Dallasu biti domaća Alba koja na rosteru nema niti jednu zvijezdu koja bi NBA prvacima iz 2011. godine mogla napraviti probleme.

NBA top 10 akcija

U nedjelju, 7. listopada, na rasporedu je u Mediolanum Forumu utakmica Boston Celtics - Olimpia Milano, a posebno će zanimljivo vidjeti za kakvu će se taktiku odlučiti trener talijanske momčadi Sergio Scariolo. Za očekivati je pravi spektakl jer talijanski euroligaš 'nakrcan' je poznatim imenima. Hrvatski playmaker Rok Stipčević tako će imati priliku zaigrati protiv rajona Ronda, jednog od najboljih razigravača svijeta.

Posljednja utakmica na rasporedu je u utorak, 9. listopada, kada u legendarnu olimpijsku dvoranu Palau Sant Jordi na ogled protiv Barcelone dolazi Dallas Mavericks. U redovima domaćih svoju priliku svakako će dobiti i 217 cm visoki Dubrovčanin Ante Tomić, a moguće je kako će prvi dodir s NBA ligom osjetiti i 17-godišnji Mario Hezonja – jedna od najvećih nada hrvatske košarke.

Sve u svemu, na četiri utakmice NBA zvijezde, koje sigurno neće dozvoliti opuštanje, imat će veliku želju dokazati kako se kod njih još uvijek igra najbolja košarka na svijetu.

RASPORED
5.10.2012. Boston Celtics - Fenerbahçe Ülker (Ülker Sports Arena, Istanbul)
6.10.2012. Dallas Mavericks - Alba Berlin (O2 World, Berlin)
7.10.2012. Boston Celtics - Olimpia Milano (Mediolanum Forum, Milano)
9.10.2012. Dallas Mavericks - FC Barcelona Regal (Palau Sant Jordi, Barcelona)