i on je samo čovjek

Nakon punih 50 utakmica srušen mit o neprelaznosti Virgila van Dijka

25.08.2019 u 08:35

Bionic
Reading

U derbi dvoboju Liverpoola i Arsenala Virgil van Dijk po prvi je put bio žrtva uspješnog driblinga u posljednjih 50 utakmica Premiershipa...

Nizozemski 28-godišnji branič besprijekornim nastupima tijekom prošle sezone u kojoj je osvojio s Liverpoolom Ligu prvaka postao je prvi favorit za osvajanje Zlatne lopte u 2019. godini, kao prvi branič nakon Fabija Cannavara koji bi trebao biti proglašen najboljim nogometašem svijeta.

  • +5
Virgil van Dijk Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Van Dijk u suradnji s Joelom Matipom čini sjajan stoperski par, a Liverpool je i u novu sezonu Premiershipa ušao serijom pobjeda te prijeti prekidom svoje suše na Otoku i osvajanjem naslova nakon punih 30 godina.

No, tijekom 3:1 pobjede protiv Arsenala u subotu pokazalo se da je čak i Van Dijk samo čovjek, jer je zaustavljena njegova serija od čak 50 utakmica u kojima nije bio žrtva uspješnog driblinga u Premiershipu.

Dogodilo se to tijekom prvog poluvremena kada ga je Nicolas Pepe okrenuo, prošao i jurno prema golu, ali skupocjeni Bjelokošćanin kojeg je Arsenal platio 80 milijuna eura slabo je zatim pucao pa nije bilo štete za Liverpool unatoč trenutku slabosti njegovog najboljeg igrača.

Tako je zaustavljena Van Dijkova serija koja je trajala na Otoku više od pune sezone, ali to ne bi trebalo ništa promijeniti u izboru najboljeg nogometaša svijeta, pogotovo ako Liverpool nastavi gaziti sve pred sobom...