DOBRE VIJESTI

Najgore je prošlo, obitelj Schumacher malo je odahnula!

08.01.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Glasnogovornica sedmerostrukog F1 prvaka Michaela Schumachera priznala je za njemačke i španjolske medije kako mu se stanje poboljšalo i slijedi dugo razdoblje oporavka

Podsjetimo, slavni njemački vozač stradao je u nesreći u skijalištu Meribel prije deset dana i otad se nalazi u induciranoj komi. Nakon loših vijesti prvih dana, liječnici su otkrili kako se stanje ipak poboljšalo te da je Schumacher stabilno, ali i dalje kritično. Ta je službena verzija ostala sve do danas, no pojavile su se tvrdnje da je ipak izašao iz životne opasnosti. Iako je glasnogovornica to u prvi mah demantirala, posljednje izjave idu u prilog tome.

'Ovo je svojevrsno olakšanje. Za obitelj, situacija je sada mirnija. Ovo je početak dugog, vrlo dugog razdoblja, ali koje će srećom biti manje teško. Najopasnije je prošlo', prenosi El Mundo izjavu Sabine Kehm, a ovo je izjava koju je dala za Bild:

'Michaelova situacija i dalje je kritična iako se stabilizirala za vikend. Život mu nije izvan opasnosti, ali hitna opasnost je prošla.'

Sada se čeka trenutak kada će 45-godišnjaka liječnici probuditi iz kome, kada će biti jasno hoće li njegov mozak na pravi način reagirati i hoće li imati eventualne posljedice. Što se same nesreće tiče, u srijedu se očekuje press konferencija lokalne policije koja će razjasniti okolnosti u kojima se dogodio težak udarac u glavu Schumija nakon kojeg je završio u komi.