formula 1

[VIDEO] Luda utrka u Monzi: Pierre Gasly stigao do prve pobjede u karijeri, Lewis Hamilton završio na sedmom mjestu, oba Ferrarija odustala

06.09.2020 u 18:43

Bionic
Reading

Francuski vozač Pierre Gasly, koji vozi za malu talijansku momčad Alpha Tauri, senzacionalni je pobjednik utrke Formule 1 za Veliku nagradu Italije, osme utrke sezone koja je vožena na čuvenoj stazi Monza

Pierre Gasly (24) je postao prvi Francuz s pobjedom na utrci Formule 1 još od 1996. godine i Oliviera Panisa, a momčad Alpha Tauri se nekad zvala Scuderia Toro Rosso, da bi ove godine promijenila ime kada je momčad kupio Red Bull.

Ludnica je počela već nakon nekoliko krugova kada je Sebastian Vettel odustao zbog problema s kočnicama. No, tu nije bio kraj blamaže Ferrarija koji ima jednu od najgorih sezona ikad.

Naime, sredinom utrke Charles Leclerc je uz dosta sreće uspio doći do šeste pozicije i činilo se da će spasiti vikend za Ferrari. No, onda je u 26. krugu pri velikoj brzini izgubio kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu, a na stazu je izašao sigurnosni automobil te je utrka prekinuta na pola sata dok se ne popravi šteta.

Lewis Hamilton (Mercedes) je do tog trenutka suvereno vodio u utrci, ali potom čini glupost i ulazi u boks, na što nije imao pravo, pa je kažnjen s 10 sekundi penalizacije. Zbog toga je Britanac pao skroz na začelje poretka, a do kraja utrke se uspio probiti na sedmo mjesto.

McLaren Španjolca Carlosa Sainza završio je kao drugi, a treći je bio Kanađanin Lance Stroll (Racing Point), dok je Finac Valtteri Bottas u Mercedesu bio peti. U utrci su odustali i Max Verstappen i Sebastian Vettel.

Sljedeće utrka je Velika nagrada Toskane u Muggielu.

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.