DOGODILO SE I HIRSCHERU

Najbolji skijaš današnjice po prvi put upao u nevolju!

18.08.2017 u 11:57

Bionic
Reading

Marcel Hirscher pao je u utorak na treningu u Kärntenu i slomio kost u području gležnja zbog čega će propustiti početak nove sezone Svjetskog skijaškog kupa. Prva mu je to ozbiljna ozljeda otkad se pojavio na seniorskoj sceni...

Austrijski 28-godišnjak s lakoćom je osvojio zadnjih šest velikih Kristalnih globusa i po mnogima je već sada u vrlo uskom krugu najboljih skijaša svih vremena, a jedna od njegovih najjačih strana bila je ta što se dosad u karijeri nije ozbiljno ozljeđivao, čemu su bili skloni svi njegovi glavni rivali.

No, nije ni Marcel Hirscher od čelika pa je tako i on stradao na treningu na glečeru u Kärntenu ovog utorka. Pobjednik 45 utrka Svjetskog kupa nezgodno je pao i pritom slomio kost u području gležnja, zbog čega je helikopterom otpremljen u obližnju bolnicu u Salzburgu.

Hirscher nije podvrgnut operativnom zahvatu, ali dobio je gips i vrlo će vjerojatno propustiti početak skijaške sezone potkraj listopada.

time for a break 🙈

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on

Ako ništa, Marcel može biti sretan što mu se ozljeda dogodila u kolovozu i što neće duže izbivati. Nažalost, teške ozljede nakon kojih oporavak traje i po godinu dana u skijanju su uobičajene i osiromašuju Svjetski kup gotovo svake sezone...