OSTAJE U NETSIMA

Najbolji playmaker na planetu odbio Dallas i uzeo 100 milijuna!

04.07.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Playmaker košarkaške reprezentacije Hrvatske Roko Leni Ukić prošle je sezone, kada je Deron Williams za vrijeme lockouta igrao za turski Bešiktaš, izjavio: Williams je najbolji organizator na planetu!

Mnogo su tada sumnjičavo vrtjeli glavom jer se zna kako su u tom trenutku puno bolje u NBA svijetu kotirali Chris Paul i Derrick Rose te mladi Russell Westbrook. Neki su čak išli toliko daleko da su govorili kako je Rajon Rondo najbolji i najsvestraniji playmaker na svijetu, pogotovo kada je mukotrpnim treninzima popravio šut izvana.

No, da je jedan od najboljih razigravača današnjice Deron Williams itekako važan igrač potvrđuje i vijest kako je potvrdio da ostaje član Brooklyn Netsa s kojima će potpisati petogodišnji ugovor.

Tako je završena priča oko jednog od najpoželjnijih slobodnih igrača na NBA tržištu ovoga ljeta. Williams će za pet sezona u Netsima zaraditi gotovo 100 milijuna američkih dolara (točnije 98), a ugovor će potpisati nakon 11. srpnja kada se službeno otvara tržnica za slobodne igrače.

Williams je posljednjih dana pregovarao s prvacima iz 2011. Dallas Mavericksima, ali na koncu se ipak odlučio na ostanak u Netsima koji su ovo ljeto preselili iz New Jerseyja u New York, točnije u Brooklyn. Dallas mu nije mogao ponuditi više od četverogodišnjeg ugovora vrijednog 75 milijuna dolara, što je vjerojatno prevagnulo u odluci trostrukog sudionika All-Star utakmice.

Williams je, podsjećamo, u Netse došao u veljači prošle godine iz Utah Jazza. U prošloj je sezoni u prosjeku ubacivao 21 koš i imao 8,7 asistencija po utakmici.

Dodajmo da su Netsi prije nekoliko dana dogovorili ostanak krilnog košarkaša Geralda Wallacea, a još se uvijek nadaju da će uspjeti dovesti centra Dwighta Howarda iz Orlanda.
Spomenimo i da je uvjetno slobodni igrač Eric Gordon dogovorio četverogodišnji ugovor s Phoenixom, vrijedan oko 58 milijuna dolara, ali njegov sadašnji klub New Orleans još uvijek ima pravo 'mečirati' ponudu.