nezasitni sergio aguero

Najbolji je strijelac 'građana' svih vremena, ali Pep Guardiola ga se odrekao; nevjerojatno je koliko milijuna eura ovaj veteran traži za samo jednu sezonu

15.04.2021 u 17:59

Bionic
Reading

Sergio Aguero (32) na kraju sezone, nakon punih deset godina, napušta redove Manchester Cityja. Argentinac zbog čestih ozljeda više nije u planovima trenera Pepa Guardiole, odlazi kao slobodan igrač te je već započeo pregovore sa zainteresiranim klubovima. No, čini se da će Aguero, ako ostane pri sadašnjim zahtjevima, teško naći novi angažman

U ljeto 2011. godine Manchester City je Atletico Madridu za Sergia Aguera platio čak 45 milijuna eura. Tada je to bio jedan od najvećih transfera svih vremena, a Aguero se na Etihadu zadržao cijelo desetljeće i postao klupska ikona.

Odigrao je čak 385 utakmica u svim natjecanjima i zabio 257 golova, najbolji je strijelac 'građana' svih vremena, osvojio je četiri naslova prvaka, ali niti jedan europski trofej.

Iskusni napadač sada ima dovoljno primamljivih ponuda za nastavak karijere, ali problem je njegova nezasitnost što se novca tiče. Realno, zaradio je dovoljno za nekoliko sljedećih generacija, ali i dalje je uvjeren kako vrijedi puno više nego što nogometno tržište za jednog veterana u ovom trenutku može platiti.

Talijanski mediji tako navode kako je Aguero prije nekoliko tjedana započeo pregovore s Juventusom, ali čelnici 'stare dame' šokirali su se kad im je objavio koliko traži po sezoni. Navodno su Aguero i njegov menadžer od Juventusa tražili ugovor na najmanje tri godine te plaću od 12 milijuna eura. Na godinu!

To je strašno razljutilo čelnike 'stare dame' koji su odmah prekinuli pregovore jer jednostavno nisu mogli vjerovati da veteran od 32 godine, koji je posljednjih sezona izrazito sklon ozljedama, može biti toliko pohlepan i tražiti tolike milijune eura.

  • +10
Borussia Dortmund - Manchester City, Liga prvaka, 14.4.2021. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL / POOL

No, Aguera Juventusova odbijenica uopće ne zabrinjava jer interes za njegovim uslugama je poprilično veliki. Ipak, pitanje je samo koji je od klubova spreman platiti toliki novac, posebice kad su svi financijski na koljenima zbog pandemije koronavirusa te su mahom tijekom sezone smanjivali ugovore svojim igračima. Jednostavno, u ovom trenutku nitko nije toliko lud da mu ponudi 12 milijuna eura po sezoni i ugovor na tri godine.

Realno, u Barcelonu ga je zvao Leo Messi koji ni sam još nije riješio svoj status, PSG je uvijek 'u igri' kad su ovakvi transferi u pitanju, a interes su pokazali i neki klubovi iz engleske lige, navodno se radi o Manchester Unitedu, Evertonu, Leedsu... Vidjet ćemo, ali 12 milijuna eura po sezoni Sergio Aguero neće dobiti. Nigdje...