PROBLEMI U HAJDUKU

Najbolje plaćeni igrači odbijaju kresanje ugovora

12.06.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Predsjednik Maleš suočio se s prvim ozbiljnijim problemom u svom kratkom mandatu, igrači ne pristaju na promjenu strukture ugovora, na smanjeni fiksni i povećani varijabilni dio

Jedna od temeljnih postavki programa Hrvoja Maleša, koji mu je u natječaju donio predsjednički mandat, bilo je kresanje ugovora igračima. Maleš je zamislio da maksimalni fiksni ugovor igraču ne smije iznositi više od sto tisuća eura, no onima koji su imali više nudi se da kroz bonuse i premije zarade puno više. Štoviše, u slučaju osvajanja trofeja, posebice prvenstva, ili pak plasmana u Europsku ligu, čak i više nego što im je trenutno garantirano.

Maleš je otvorio pregovore s najplaćenijima, no prve informacije govore da Anas Sharbini (300 tisuća eura), Srđan Andrić (240 tisuća eura), Hrvoje Vejić i Marijan Buljat (220 tisuća eura) te Ahmad Sharbini, Krešo Ljubičić, Tomasov i Subašić (180 tisuća eura) ne pristaju na ono što im nudi predsjednik 'bilih'. U Hajduku se tješe da je to bila tek preliminarna runda razgovora te da će u sljedećih 10-ak dana igrači ipak pristati na ono što im se nudi.

Alternative praktično i nema jer predsjednik Maleš najavio je da oni koji do 21. lipnja, do odlaska na Kupres, ne pristanu na izmjene ugovora, neće ni putovati s momčadi na pripreme.