Evo kako je to moguće

Najbizarnija priča kvalifikacija; zbog žalbe dobili bodove, ali ostali bez SP-a

12.10.2017 u 07:01

Bionic
Reading

Čileanska nogometna repreezntacija ostala je bez Svjetskog prvenstva, a na kraju se ispostavilo da je za sve 'kriva' žalba njihovog nogometnog Saveza koju je Fifa usvojila

Nevjerojatna i pomalo bizarna situacija dogodila se u južnoameričkim kvalifikacijama u kojima je Peru kao peti sa 26 bodova izborio dodatne kvalifikacije s Novim Zelandom dok je s istim brojem bodova šesti Čile ostao bez završnice u Rusiji.

Čile je na zadnje dvije Copa Americe osvajao titule, ali u kvalifikacijama nije bio pravi. No i sa slabim predstavama dokopao bi se play-offa da njihov Nogometni savez nije bio previše pedantan.

Naime, u rujnu 2016. na utakmici u Santiagu Čile i Bolivija su odigrali 0:0, a domaćin se kasnije žalio zbog Nelsona Cabrere koji je zaigrao za goste iako je rođeni Paragvajac bio samo tri godine državljanin Bolivije iako pravilo Fife govori da mora proći pet godina.

  • +3
Kvalifikacije za SP 2018., Brazil - Čile Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

I tako se Čile žalio, zatim dočekao pozitivan odgovor Fife i tu utakmicu dobio 3:0. No tu leži 'kvaka', jer je taj Cabrera prethodno igrao za Boliviju u utakmici s Peruom (ušao u 79. minuti) i dobio 2:0, tako je i ta utakmica na kraju poništena te je pobjeda pripala poraženom Peruu.

Da Čileanci nisu pokrenuli tu pravnu bitku danas bi oni imali 24 boda, taman da izbore doigravanje kao peti, dok bi Peru s tri boda manje imao 23 i bio iza njih. Tako su Čileanci dobili utakmicu za zelenim stolom, ali na kraju im se to osvetilo...