TREĆA SREĆA 'BARAKUDA'

'Nadam se da ćemo biti dobri kao i publika'

10.09.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Finalna utakmica protiv Italije odredit će cjelokupni dojam nastupa reprezentacije Hrvatske na 29. Europskom prvenstvu u vaterpolu

'Nakon sinoćnje iscrpljujuće polufinalne utakmice sa Srbijom bilo bi pogubno da dođe među igračima do osjećaja da ja posao obavljen i to zato što smo već pobijedili Italiju u skupini', kazao je na konferenciji za novinare izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić.

Po njegovim riječima to će biti potpuno drugačija utakmica, a Italija je tjelesno najspremnija reprezentacija koja ove godine nije nastupila ni na Svjetskom kupu ni u Svjetskoj ligi nego su svu pozornost posvetili nastupu na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

'Nemamo vremena puno analizirati utakmicu sa Srbijom, jer nas sutra čeka momčad čiji plasman u finale za mene nije nikakvo iznenađenje i znam da ću to biti puno teža utakmica nego ova u polufinalu', rekao je kapetan naše reprezentacije Samir Barač.

S njime se složio, po mnogima i najbolji pojedinac na utakmici sa Srbijom, Damir Burić.

'Momčad koja je pobijedila na ovom turniru europske prvake i olimpijske pobjednike zaslužuje svaki respekt i plasman Italije u finalu nije slučajan niti je za mene on iznenađujuće', kazao je Burić.

Najmlađi član naše reprezentacije Sandro Sukno prisjetio se da smo se i u prvoj utakmici dosta mučili sa Italijom.

'Do poluvremena smo bili izjednačeni, a onda je kod našeg vodstva od 7:5 Pavić obranio peterac i tek tada smo slomili otpor fenomenalne Italije', rekao je Sukno.

Rudić je kazao da osim odlične tjelesne spreme Italije svoju igru bazira na brzim kontranapadima čime 'pokrivaju' nedostatke na bekovskim i centarskim pozicijama.

Samir Barač koji u svojim vitrinama već ima dvije srebrne medalje iz Firenze 1999. i Kranja 2003. vjeruje da će pred domaćom publikom oko vrata dobiti i najsjajnije odličje.

'Ne mogu opisati osjećaj kada izađete pred prepune tribine. Zato se nadam da ćemo i mi u bazenu biti u finalnoj utakmici jednako dobri kao što je to bila ova fenomenalna publika čije nas je navijanje nosilo tijekom cijelog prvenstva', kazao je Barač.