PROBLEMI ZA RAFU

Nadal će u Riju nositi španjolsku zastavu i to je sve od njega?

01.08.2016 u 16:27

Bionic
Reading

Rafael Nadal jako je blizu otkazivanju nastupu u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama u Riju, no potpuno nepojavljivanje na turniru bilo bi nezgodno jer je određen za sportaša koji će nositi španjolsku zastavu na otvaranju...

Iskusni 30-godišnji šampion ima velikih problema s ozljedom zgloba, zbog koje je neslavno završio svoj nastup na Roland Garrosu i propustio Wimbledon. Nadal nije nastupao na teniskim turnirima više od dva mjeseca, no unatoč ozljedi koja još uvijek nije sanirana, stigao je u Rio.

'Neću biti na svom najboljem nivou. Nisam igrao dva mjeseca i nisam mnogo trenirao. Radit ću ovih dana ovdje u Riju i vidjeti što sam sposoban, a zatim ću donijeti odluku o svo nastupu,' izjavio je Rafael Nadal manje od tjedan dana uoči početka turnira.

Za 'kralja zemlje' i osvajača sva četiri Grand Slam turnira situacija je nezgodna jer je određen za sportaša koji će nositi španjolsku zastavu na otvaranju Igara. Vjeruje se da je naizglednija opcija da će ju zaista nositi u petak pa otkazati nastup u pojedinačnoj konkurenciji i tek nastupiti s Muguruzom u mješovitim parovima.

Podsjetimo, što zbog ozljeda, što zbog straha od zika virusa, teniski turnir bit će znatno oslabljen na Olimpijskim igrama. Otkazali su dosad Federer, Berdych, Raonić i braća Bryan kod muškaraca, a kod žena Simona Halep.