aktualni prvak u problemima

Nacional odustao od Kupa, Ivica Đolo otkriva razloge ove odluke

09.02.2018 u 18:25

Bionic
Reading

Aktualni prvak u futsalu, Nacional, u petak je objavio kako otkazuje utakmicu osmine finala hrvatskog kupa u Vinkovce protiv Aurelije. Razlog je istraga županijskog državnog odvjetništva

Nakon tri uzastopna naslova prvaka, još prošlog ljeta osjetilo se da u Nacionalu 'nešto ne štima', jer otišla je velika većina igrača.

  • +5
Futsal Liga prvaka, Nacional - Leo Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik kluba Ivica Đolo uspio je skupiti ekipu, vratio je legendu hrvatskog futsala Roberta Grdovića na klupu, koji mu je u kratkom vremenu pak priuštio velike europske pobjede.

No, u prvenstvu je bodovni zaostatak sve više rastao, snovi o naslovu prvaka na koje je Nacional navikao je nestao, a nažalost - mogućnost da se osvoji Kup postala je također - iluzija. Jer Nacional je u petak objavio kako na utakmicu u Vinkovce nije želio putovati.

Nacionalovu obavijest prenosimo u cjelosti.

Nacional Zagreb neće putovati u Vinkovce na zakazanu utakmicu 1/8 finala hrvatskog kupa, u kojoj smo se danas (op.a. petak) trebali susresti sa drugoligašem, Aureliom! Uprava kluba o tome je jučer službeno obavijestila povjerenika za kup natjecanje, gosp. Zdenka Paltrinierija i domaćine, Aureliu.

Prvaci kupa, momčad Nacionala Zagreb, tako neće imati priliku braniti aktualnu titulu kup natjecanja, susret će se registrirati rezultatom 3:0 bez borbe za momčad Aureliu, koja će napraviti povijesni rezultatski uspjeh i plasirati se u 1/4 finala kupa hrvatske. Aureliji želimo puno uspjeha i sreće u prestojećim kup utakmicama.

O razlozima koji su doveli do ovakve odluke, klupska uprava će se očitovati uskoro.

No, dok je klub sastavljao očitovanje, na poziv i upit što se događa u klubu, javio se predsjednik Nacionala Ivica Đolo.

'Prije nekoliko dana u klub je stigla anonimna prijava zbog sumnji u naše poslovanje. Sada smo pod istragom Županijskog državnog odvjetništva. Međutim, odgovorno tvrdim, da smo 100 posto čisti i da poslujemo prema svim zakonskim obvezama. ali kako ne znamo što se istražuje, jednostavno smo odustali od odlaska na put', rekao je za tportal Ivica Đolo, a onda nastavio u žestokom tonu.

'Ne mogu tvrditi, ali uvjerenja sam da iza toga stoji 'reprezentativni lobi' na čelu s Borisom Durlenom i Matom Stankovićem, koje želimo maknuti iz hrvatskog futsala'.

Dojam je bio da je klub u financijskim problemima?

'Ni govora, već sutra mogu investirati veliki novac, ali jednostavno se ne usudim jer ne znam kamo ovo sve može odvesti', poručio je Đolo.

Naravno, cijela ova situacija nije ugodna, klubu je onemogućeno poslovanje, a kako neslužbeno doznajemo, zbog svega toga igrački kadar koji je tijekom jeseni nosio dres kluba - više ni nije u Nacionalu.