željan je osvete

'Nabrijani' Mohamed Salah poslao je jasnu poruku Luki Modriću i igračima Reala: Vrijeme je da riješimo neke neraščišćene račune...

05.05.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Nogometašu Liverpoola Mohamedu Salahu ispunila se želja te će njegova momčad u finalu ovosezonske Lige prvaka 28. svibnja igrati u Parizu protiv madridskog Reala

Dan nakon što je Liverpool prošao Villarreal u polufinalu, a upravo se očekivala uzvratna utakmica Real Madrida i Manchester Cityja, napadač Liverpoola Mohamed Salah je na društvenim mrežama poručio kako želi 'Real u finalu, iako su sve utakmice Liverpoola i Cityja sjajne i zanimljive'.

Salaha još uvijek boli finalna utakmica Lige prvaka 2018. godine iz Kijeva kada je Real pobijedio 3:1 ponajviše zahvaljujući neshvatljivim kiksevima tadašnjeg golmana engleskog kluba Kariusa.

Na tom susretu Salah je morao napustiti travnjak već u 30. minuti nakon grubog starta Sergija Ramosa na njemu.

'Sad je došlo vrijeme da se riješe neki neraščišćeni računi', poručio je Salah nakon što je postalo poznato s kim će igrati njegov Liverpool.

Inače, prošle sezone također su međusobno igrali Real i Liverpool. Tada, u četvrtfinalu, Madriđani su također bili bolji, slavili su s ukupnih 3:1 i izbacili 'redse'.

  • +41
Real Madrid - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon poraza od Reala u finalu 2018. godine Liverpool je osvojio jedan naslov pobjednika Lige prvaka i to odmah godinu dana kasnije kada je u engleskom finalu bio bolji od Tottenhama 2:0. Salah je tada postigao prvi gol na utakmici.

No, postoji i veliki problem. Liverpool ima kompleks Reala, 'redsi' u posljednjih pet međusobnih utakmica ne znaju za pobjedu, imaju remi i čak četiri poraza, a u tim su utakmicama zabili samo dva gola i primili čak 10! Salah je s pravom 'nabrijan', ali vrlo bi lako mogao 'izgorjeti' u toj želji za osvetom.

  • +28
Villarreal - Liverpool 2:3 (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: DOMENECH CASTELLO