teška odluka

Zlatan Ibrahimović svojim je izjavama zabrinuo navijače Milana; je li ovo najava odlaska u mirovinu?

05.05.2022 u 12:20

Bionic
Reading

Do kraja sezone u Serie A ostala su još samo tri kola, Milan je vodeći, ima dva boda više od ljutitog gradskog rivala i branitelja naslova Intera. 'Rossoneri' na titulu prvaka čekaju još od 2011. godine, a Zlatan Ibrahimović je ljutit jer zbog ozljede ne može pomoći svojim suigračima

'Naravno da sam frustriran jer bih volio da sam na terenu u svakom susretu', rekao je Zlatan Ibrahimović (40) u razgovoru za talijanske medije.

Teško mu je s tribina gledati kako se njegovi suigrači bore za titulu, ali ozljede su ga ove sezone sasjekle. odigrao je Zlatan ove sezone 25 utakmica i zabio osam golova uz još tri asistencije. No, pitanje je hoće li zaigrati i u samoj završnici jer ga muči ozljeda koljena.

'Ako ne mogu igrati, pokušavam na drugi način pomoći suigračima jer je najvažnije da momčad ne pati', kaže Ibrahimović kojeg pitanja o mogućem odlasku u mirovinu sve češće znaju izbaciti 'iz takta'.

'I dalje sam u istom ritmu, to radim već 25 godina i jasno je da se bliži kraj. ali, ja sam i dalje kao vojnik, no sad sam blizu ciljne ravnine. Ipak, nije još došlo moje vrijeme...', slikovito je objasnio Ibra i tako opovrgnuo glasine da će se umiroviti na kraju sezone.

  • +7
AC Milan - Fiorentina, Serie A, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

No, sve češće razmišlja o mirovini...

'Iskreno, malo se i bojim... Ako moram prestati s nogometom, što ću raditi? Što bi bilo sljedeće poglavlje u mom životu? Poznajem razne mogućnosti, mogao bih raditi puno stvari, ali kako ću nadoknaditi taj adrenalin koji osjećam na terenu? Stvarno ne znam bih li ga mogao dobiti negdje drugdje', otkrio je svoje strahove Ibrahimović i zaključio:

'Ako previše razmišljate o onome što će biti poslije, niste usredotočeni na ono što se događa sada. Da sada razmišljam o odlasku u mirovinu, ne bih mogao pomoći svojim suigračima. Prvi smo, ali moramo ostati fokusirani. U nogometu se mnoge stvari mogu promijeniti u samo jednoj utakmici, jednom danu... A mi još nismo završili posao.'

Milan do kraja sezone čekaju još tri utakmice. Prva je već u nedjelju 8. svibnja u gostima kod Verone koju vodi Igor Tudor. Potom 'rossoneri' igraju na San Siru, 15. svibnja dočekuju Atalantu našeg Marija Pašalića, a u posljednjem kolu Serie A 22. svibnja idu u goste Sassuolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore