KLADITE SE PAMETNO

Na utakmicama Stokea nema puno golova

10.11.2012 u 15:29

Bionic
Reading

Razlika između Stokea i QPR-a nije mala ako gledamo omjer pobjeda ove sezone. Dok QPR i dalje traga za prva tri boda, Stoke City 'već' ima jednu zabilježenu pobjedu. Do nje su došli protiv Swansea na svom terenu prije više od mjesec dana, od tada (i do tada) forma je bila slična ovoj QPR-a. Par poraza i uglavnom neriješeni rezultati.

Iako su obje momčadi kvalitetne i nakrcane iskusnim premijerligaškim igračima, moramo priznati da su rezultati daleko od očekivanih. Stoke je naravno neugodan domaćin, čvrsta i fizički jaka momčad koja najuvjerljivije partije pruža na svojoj Britanniji. Neće QPR danas lako do bodova, no da imaju šanse i za to pokazuje prošlogodišnji dvoboj na ovom stadionu koji je završio 3:2 baš za Rangerse.

Prognoza

Stoke - QPR, tip: manje od 2,5 gola
Stoke je momčad koja najbolje igre pruža na domaćem terenu i to je opće poznato, baš kao što je poznato da njihovi susreti bez obzira na protivnika završavaju s manje od tri pogotka. Danas je to moj izbor oklade na ovu utakmicu. Iako je QPR još uvijek bez pobjede sigurno neće doći na Britanniju s otvorenim gardom u potrazi za tri boda, znaju i oni da im šanse nisu velike i morat će se naraditi kako bi došli do izgledne prilike za poentiranje. Stoke odlikuje čvrsta i visoka obrana, trkački vezni red i sporiji tempo igre. QPR ima par pojedinaca, no vjerujem kako iskusna obrana poput ove Stokove neće imati problema s njima. Što se formacije tiče, oba sastava bi trebala istrčati u 4-5-1 formaciji, sa samo jednim napadačem što dodatno potkrepljuje okladu jer je to zatvoreniji sustav koji zapravo traži borbu na sredini terena daleko od gola. Ako ovdje netko i dođe do pobjede, a to bi mogao biti domaćin, bit će to tada s minimalnom prednošću. Stoke je ove sezone kod kuće u pet utakmica, četiri puta igram ispod ove margine. Iako su sezonu započeli s velikim brojem pogodaka na svojim utakmicama, očito su i u QPR-u shvatili da samo s dobrom obranom mogu očekivati nešto više od poraza i neriješenih rezultata. Tri za redom su završile s dva ili manje pogodaka, što također ide u prilog okladi.

'Moramo postati puno okrutniji u završnici, jer ovako nije dovoljno dobro. Branimo se gotovo fantastično no kad krenemo naprijed kao da nemamo mirnoće u završnici, moramo biti okrutniji, moramo zabijati. Znamo da smo posebno jaki kod kuće i to moramo iskoristit. Igračima ne nedostaje samopouzdanja, dobro rade na treninzima samo eto, trebamo postizati više pogodaka, definitivno', rekao je Tony Pulis uoči dvoboja s davljenikom u ligi.

Dok QPR traži prvu pobjedu, Stoke želi svoju drugu ovosezonsku, a do nje će morati doći bez beka Wilsona, veznjaka Delapa kojeg nema duže vrijeme i napadača Owena koji se baš i nije naigrao pored Croucha.

Statistika QPR-a već postaje pomalo tužna. Bit će još i tužnija njihovim navijačima ako se vrate praznih ruku i s ovog gostovanja. Sad kad nema bodova na kontu, bar ne onoliko koliko bi minimalno željeli, tada ni lijepa igra niti nesreća ne igraju ulogu, nego samo pobjeda. A danas će, ako ćemo biti realni do pobjede teško doći. Čeka ih Stoke koji je jak kod kuće, opekli su se prošle sezone primivši tri pogotka od današnjeg protivnika i to na svome stadionu. Sumnjam da možemo vidjeti isti scenarij i danas. Stoke ne briljira ali opet teško, jako teško gubi doma, znaju to City i Arsenal.

'Radimo apsolutno sve kako bismo došli do te prve pobjede. Prošlu utakmicu smo loše odigrali prvo poluvrijeme ali smo se zato jako popravili u drugom. Kao što ste mogli vidjeti, stvaramo puno prilika i samo je pitanje kad ćemo ih više od jedne-dvije realizirati, to će nam tada donijeti pobjedu, uvjeren sam. Odostraga smo čvrsti, u napadu solidni, ali ako želimo početi pobjeđivat tada mi iza moramo biti još čvršći, a oni u napadu još precizniji. Samopouzdanje je ključ i nismo ga izgubili, radujemo se ovoj utakmici jer vjerujemo kako možemo do pobjede' rekao je Anton Ferdinand, stoper Rangersa.

QPR ima par izostanaka, neki su već duže vrijeme 'out' dok su neki pod upitnikom. Fabija nema duže vrijeme, Johnsona najduže, M'Bia je suspendiran zbog crvenog kartona dok je nastup kapetana Parka pod upitnikom.