BLIŽI SE REALIZACIJA

Na pomolu jedna od najvećih krađa u povijesti nogometa; kockanje se nije isplatilo...

11.10.2019 u 17:38

Bionic
Reading

Real Madrid je najizglednija buduća destinacija za zvijezdu danske reprezentacije i Tottenhama Christiana Eriksena

Britanski biznismen i predsjednik Tottenhama Daniel Levy proteklih godina pokazao se kao tvrd pregovarač te je za svoje najbolje nogometaše tražio nemoralne iznose. Tako je prošlog ljeta za 27-godišnjeg veznjaka Eriksena tražio nevjerojatnih 200 milijuna eura iako je znao da Dancu istječe ugovor u lipnju 2020. i da bi ga bilo prodati što prije, a bilo je dosta zainteresiranih klubova koji su bili spremni izdvojiti 70-80 milijunja eura, možda i 100.

No Levy se kockao odbijao je kupce u nadi da će natjerati Eriksena da produlji ugovor, ali je danski reprezentativac smjestio njemu te je tri puta odbio novi poboljšani ugovor.

Sada je u londonskom klubu panika. Eriksen igra zadnju godinu ugovora i jedina šansa da Tottenham nešto zaradi je da ga proda u siječanjskom prijelaznom roku.

No sada ni velikani više ne nude ogromne novce, jer znaju da ga mogu dobiti besplatno i više su usredotočeni za dogovaranje osobnih uvjeta sa samim igračem.

  • +5
Danski nogometaš Christian Eriksen Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Prema informacijama Marce koja je bliska Realu, 'kraljevski klub' najizgledniji je kandidat za transfer Eriksena, ali cijena koju će platiti je sitnica 20-25 milijuna eura.

U Tottenhamu više nemaju izbora, bolje išta nego ništa, a ukoliko se transfer i realizira slobodno ga možemo nazvati jednom od najvećih krađa u modernom nogometu ili jednom od najskupljih pogrešaka, ovisno s koje se strane gleda.