bilić ga želi, ali...

Na Poljudu se u tajnosti dogovara neočekivan transfer; Marko Livaja dobio milijunsku ponudu i blizu je odlaska iz Hajduka, a poznato je i zašto ne putuje u Kazahstan

28.07.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Uoči odlaska momčadi Hajduka u daleki Kazahstan, na uzvratnu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv Tobola (MAXtv, Arenasport 2), mnoge je zbunila vijest da Marko Livaja neće biti u sastavu. Ali to nije sve...

To je svakako problem za Hajduk jer otkad se vratio u splitsku momčad, Marko Livaja pokazao je klasu. O njegovu golu protiv Osijeka u stilu Ronalda još danas se govori, a kada je uoči sezone produžio ugovor s Bilima do ljeta 2024. godine, Torcida je to pozdravila na svoj jedinstven način.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Zašto Livaja ne putuje u Kazahstan i o čemu se radi, objasnio je na konferenciji za medije trener Hajduka Jens Gustafsson.

'Svi koji su u prvoj momčadi za nas su važni. Na put vodimo 23 igrača, a neki su izvan konkurencije zbog manjih ozljeda. Jedan od njih je Marko Livaja jer ima manju ozljedu i neće biti spreman za ovu utakmicu', kratko je kazao Gustafsson.

NK Hajduk - NK Osijek 1:0 Livaja '63 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

No isto tako treba reći da se posljednjih dana Splitom proširila glasina – među menadžerima i nogometnim analitičarima - daje Marko Livaja prvi izbor za eventualno pojačanje kineskog prvoligaša Beijing Guoana, kluba koji vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Navodno su spremni platiti oko pet milijuna eura, što bi poprilično napunilo blagajnu Hajduka, ali bi isto tako sigurno naljutilo Torcidu i sve navijače Bilih širom Dalmacije koji su kampanjom 'LIVAJA OSTANI' pokazali ljubav prema klubu i koliko im zaista znači ovaj igrač. Stoga je ovo zaista potpuno neočekivan mogući transfer...

No kako se pročulo, navodno je postignut tajni dogovor između čelnika Bilih i kineskog kluba, tj. Bilića (pomoćnik mu je Dean Računica, op.a.) po kojem Livaja može u Kinu samo u slučaju da Hajduk ne izbori nastup u skupinama Konferencijske lige. Očito čelnici Hajduka imaju i plan B...

Ako je ovakav tajni dogovor zaista postignut, ispada da su čelnici Hajduka napravili dobar posao jer su s Livajom produžili ugovor pa će vratiti uloženi novac te još lijepo zaraditi. A Livaja će, ako se ovaj transfer zaista dogodi, imati priliku zaigrati u kineskoj ligi, u kojoj ga sigurno čeka milijunski ugovor jer je Beijing Guoan klub koji ne štedi. A takav ugovor i takva prilika za zaradu se ne odbijaju!

Navodno Bilić zarađuje oko šest milijuna eura na godinu, a da mu je pojačanje poput Livaje hitno potrebno, govori i učinak njegove momčadi nakon sedam odigranih utakmica i deset osvojenih bodova (tri pobjede, neriješen rezultat i tri poraza uz gol razliku 8:8). Iz izvora bliskih Biliću doznaje se da 'želi baš igrača profila Livaje' jer takav igrač radi razliku u napadu. A to se vidi i po igrama Hajduka otkad se vratio.

  • +20
Hajduk - Tobol, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2021./22. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL