sigurno odlazi

Na Maksimiru trljaju ruke, u borbu za najvećeg talenta uključili su se i njemački velikani

26.05.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Dinamo će teško zadržati Antu Ćorića (20), ponude stižu sa svih strana i sad je samo na jednom od najnadarenijih hrvatskih nogometaša da odluči gdje će nastaviti karijeru. Nakon talijanskih klubova sad su se u priču uključile momčadi iz Bundeslige

Njemački mediji najavljuju kako će Ante Ćorić najvjerojatnije od sljedeće sezone zaigrati u Bundesligi! Nakon što su interes za jednog od najnadarenijih hrvatskih nogometaša iskazali talijanski klubovi, prije svih Sampdorija, Fiorentina i Torino, sad su se u borbu uključili i njemački klubovi.

Prošlog su ljeta Ćorića povezivali s Manchester Cityjem i Barcelonom, a u kombinacijama je navodno bio i Liverpool, no transfer nije realiziran. Ćorić je odlučio ostati u Dinamu, a nakon poprilično blijede sezone u kojoj ga bugarski trener Ivajlo Petev nije previše koristio čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Sportbild navodi kako bi Ćorića u svojim redovima vrlo rado vidjeli Bayern, povratnik u Bundesligu Stuttgart te obje Borussije. I dalje je najveći problem visoka odšteta, Dinamo za Ćorića traži najmanje 10 milijuna eura, a cijena bi, s obzirom na brojne zainteresirane klubove mogla narasti i do 15 milijuna eura!

Čini se kako je Ćorićev talent neopravdano zapostavljen u Dinamu, no klubovi iz Serie A i Bundeslige u njemu ipak vide nekakav potencijal. Posebice ako su spremni platiti sve te milijune za njega.

Sportbild napominje kako je Ćorić već ranije odbijao velike klubove koji mu ne mogu ponuditi zadovoljavajuću minutažu u igri te bi ga najvjerojatnije poslali na posudbu. Nadareni Hrvat želi igrati i razvijati se, pa bi klubovi poput Sampdorije ili čak Stuttgarta i Borussije M'gladbach bili idealni za njegove ambicije jer bi tamo imao zajamčeno mjesto u prvoj momčadi. Probiti se u jakoj konkurenciji velikana bio bi prevelik rizik za tako mladog igrača, zbog toga je prošlog ljeta odbio ponudu Cityja, pa njemački mediji nagađaju kako je - barem za početak inozemne avanture - Ante Ćorić spreman izabrati neku ipak manju nogometnu sredinu. 

Interesom za Ćorića zadovoljni su i čelnici Dinama, njegovom će prodajom lijepo napuniti klupsku blagajnu...