GRČKI KUP

Na košarkaškoj utakmici slavio se promašaj Domagoja Vide

17.01.2024 u 23:39

Bionic
Reading

Branitelji naslova AEK ispao je u osmini finala grčkog nogometnog Kupa od Arisa nakon izvođenja jedanaesteraca, a jedan od tragičara susreta bio je hrvatski nogometaš Domagoj Vida.

Nakon 0-0 iz prvog susreta, Aris i AEK, koji je branio naslov, su u uzvratnom susretu osmine finala u Solunu bez gledatelja odigrali 1-1. Gosti su poveli u 45. minuti prvog dijela golom Mijata Gaćinovića, a izjednačio je Lorenz Moron u 58. minuti.

Kako više nije bilo golova o pitanju pobjednika odlučivali jedanaesterci, a Aris je slavio sa 4-2.

Junak je postao domaći vratar Julian koji je zaustavio udarce hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide, te Argentinca Ezequiela Poncea, dok kod Arisa jedanaesterac nije realizirao Giannis Fetfatzidis.

Neven Đurasek je za Aris igrao do 90. minute, dok je na suprotnoj strani Vida odigrao cijeli susret.

Rasplet ove utakmice burno je proslavila publika na košarkaškoj utakmici 15. kola Eurokupa između Arisa i podgoričke Budućnosti. Ludu atmosferu možete pogledati OVDJE.

Aris će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Niki Volos - Levadiakos, prva utakmica ovih klubova je završila 1-1.

Izvođenjem jedanaesteraca razriješen je i dvoboj velikih grčkih rivala Olympiaksoa i Panathinaikosa koji je također igran pred praznim tribinama. "Zeleni" su na koncu slavili 7-6.

Prvi dvoboj najvećih grčkih klubova je završio 1-1, dok je večerašnji uzvrat na Karaiskakiju okončan bez golova, pa su presudili jedanaesterci.

Prvih osam izvođača je bilo sigurno, a u petoj seriji je vratar Olympiakosa Alexandros Paschalakis zaustavio udarac Filipa Mladenovića. Domaćin je imao "meč loptu", no Joao Carvalho nije iskoristio priliku. Njegov udarac sjajno je zaustavio Juri Lodigin. Pitanje pobjednika je konačno razriješeno u osmoj seriji. Branič Panathinaikosa Bart Schenkeveld je bio siguran, dok je Mady Camara prebacio gol.

Dodajmo kako je hrvatski nogometaš Tin Jedvaj sigurno izveo jedanaesterac za Pao u četvrtoj seriji. Pao će u četvrtfinalu igrati protiv Atromitosa.

PAOK je već ranije odradio osminu finala, a u srijedu je u prvom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedio Panserraikos sa 4-0.

Golove za solunski sastav zabili su Nasberg (9), Sastre (23), Marcos Antonio (69) i Živković (78). Dominik Kotarski nije branio za PAOK.