DEVET UBIJENIH?

Na kladionicama se gubi novac, ali i životi

15.12.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Kladioničarsko-manipulacijski skandal u europskom nogometu zauzima sve veće razmjere. Tako se sada uz skandal povezuje i niz misterioznih ubojstava, u kojem je između 2000. i 2006. ubijeno devet osoba

Skandal oko klađenja sada će se možda nastaviti tragom o seriji nerazjašnjenih ubojstava, koja su se dogodila između 2000. i 2006. godine. Osam poslovnih ljudi iz Turske te jedan Grk ubijeni su iz istog oružja. Ta ubojstva su u njemačkim medijima nazvana 'Döner-ubojstva' po poznatom turskom specijalitetu, jer se uglavnom radi o turskim žrtvama, a nalogodavac je navodno također Turčin. Sumnja se na umiješanost 42-godišnjeg 'kladioničarskog kuma' iz Turske, pišu njemački mediji.

Navodi se da su istražitelji državnog odvjetništva u Bochumu prisluškivali telefonski razgovor u kojem jedan Turčin iz Njemačke govori o ubojstvu u Turskoj. Ne bi bilo ništa neobično da uz ime žrtve nije naveo i ime mogućeg počinitelja.

Policija sumnja da je nalogodavac ubojstva muškarac koji slovi za jednog od glavnih kladioničara u Turskoj. Odvjetnik osumnjičenog 'kladioničarskog kuma' je za njemačke medije izjavio da se radi o 'kleveti, koja je odavno razriješena'. Ali mediji i dalje tvrde da se ime 42-godišnjeg Turčina spominje u svezi s misterioznim ubojstvima.

Istraga specijalne jedinice Bosporus još nije donijela čvrste dokaze da su ubijeni vezani za ilegalne kladionice. Unatoč tome sve su žrtve bili poslovni ljudi, koji su imali financijskih problema te nisu mogli računati na kredite od banaka. Zato postoji sumnja da su od kladioničarske mafije posudili novac, koji nisu mogli vratiti, te su završili kako su završili.