PRAVE SE ZBUNJENI

Newcastleova nadanja da će zaigrati kažnjeni igrač presjekla je FIFA

27.10.2023 u 23:00

Bionic
Reading

Zabrana nastupa za talijanskog reprezentativca Sandra Tonalija zbog kršenja pravila o klađenju na utakmice primjenjivat će se u cijelom svijetu, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).

FIFA je time odbacila neka tumačenja kako bi veznjak Newcastle Uniteda mogao igrati u subotu u Premier ligi.

Tonali je u četvrtak suspendiran na 18 mjeseci zbog klađenja na ilegalnim platformama. Međutim, osam mjeseci suspenzije bit će zamijenjeno alternativnim liječenjem nakon što je postignut dogovor sa Saveznim tužiteljstvom.

To će uključivati ​​najmanje 16 javnih nastupa u Italiji u raznim sportskim udrugama. Tonali je također kažnjen i sa 20.000 eura zbog kršenja pravila Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) koja su zabranjivala igračima da se klade na nogometne događaje koje organiziraju FIGC, UEFA i FIFA.

Menadžer Newcastle Uniteda Eddie Howe je u petak tijekom svoje press konferencije ustvrdio da Tonali još uvijek ima 'velike šanse' nastupiti u subotu protiv Wolverhamptona.

'Još nismo dobili službenu potvrdu kao nogometni klub. Čuli smo vijesti i razne izjave, ali trenutačno nismo dobili ništa od talijanskih vlasti pa smo u nedoumici čekajući službenu potvrdu. Mislim da postoji velika šansa da bi mogao biti dostupan u subotu', kazao je Howe.

Međutim, FIFA je u izjavi za Reuters pojasnila da se zabrana primjenjuje u cijelom svijetu i to odmah.

Tonali je ovoga ljeta prešao iz Milana u Newcastle United za 70 milijuna eura.