SJEĆANJE NA SKANDAL

Na današnji dan Mike Tyson je bio ljudožder

28.06.2011 u 13:40

Bionic
Reading

Na današnji dan prije 14 godina boksački svijet je ostao u šoku - Mike Tyson je u ringu pokazao svoje ljudožderske sklonosti

Kakvog je okusa ljudsko meso? Pitanje na taj odgovor možda zna Iron Mike. U dvorani MGM Grand u Las Vegasu zločesti dečko svijeta boksa pokušao je vratiti titulu svjetskog prvaka po WBA verziji 28. lipnja 1997.

S druge strane je stajao Evander Holyfield, sunarodnjak koji ga je razbio sedam mjeseci ranije (9. studenoga 1996) i preoteo mu pojas. Tyson je želio osvetu, ali nije išlo onako kako je zamislio.

U trećoj rundi, već iznerviran Holyfieldovim udaranjem glavom dok su u klinču, velikom Mikeu su popustili živci. Dva puta je zagrizao uho suparnika i otkinuo komadić.

Holyfield je skakao i jaukao, a kamere su snimile njegovo uho bez jednog dijela. Tyson je diskvalificiran, a naslov je ostao u vlasništvu tada još uvijek 37-godišnjaka.

Svijet je bio zgrožen kanibalističkim sklonostima Tysona, a nekadašnjem najopasnijem čovjeku na planetu prijetila je doživotna zabrana ulaska u ring.

To se ipak nije dogodilo. Nakon što mu je u SAD-u privremeno oduzeta licenca za mečeve, Tyson je za manje od godinu i pol od incidenta opet smio u ring na američkom tlu.

Meč koji se s nestrpljenjem očekivao tako je 28. lipnja završio na neočekivan način, a obojica boksača su u džep strpala tada rekordne iznose – Tyson 30 milijuna dolara, a Holyfield 35 - što je nadmašeno tek deset godina kasnije.

Trenutak koji je šokirao boksački svijet