RASPLET U SCHLADMINGU

Myhrer furiozno uzeo Kosteliću Mali globus

18.03.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Ivica Kostelić nije uspio osvojiti treći slalomski kristalni globus. Nakon velike greške u prvoj vožnji, kojom je ostao bez mogućnosti pobjede, priliku je iskoristio sjajni Šveđanin Andre Myhrer koji je pobjedom osigurao vrh u tehničkoj disciplini

Ivica je nastup okončao na 16. mjestu, ali nije osvojio ni boda iz dva razloga. Prvi je što se u završnici bodove dijele samo 15 najboljih, a drugi što je imao zaostatak puno veći od potrebnih osam posto ukupnog pobjedničkog vremena. Prevedeno, da je, teoretski, bio i deseti, ne bi pomoglo zbog prevelikog zaostatka. U prvoj vožnji ispao je i Marcel Hirscher i Andreu Myhreru sve je bilo jasno.

Prvu je vožnju okončao na drugom mjestu i jedini mu je cilj bio da tamo i ostane. Pad na treću ili nižu poziciju u ukupnog slalomskog pobjednika promovirao bi Kostelića, no Myhrer je odvezao još jednu izvrsnu vožnju i na kraju slavio ispred Neureuthera koji je tako izgubio vodeći položaj nakon prvog laufa.

S novih 100 bodova (slavio je i na zadnjoj utrci u Kranjskoj Gori) Myhrer je pretekao Kostelića za 34 boda i tako zasluženo ostvario najveći uspjeh karijere. Da se Ivica nije ozlijedio u Sočiju, rasplet bi vjerojatno bio drukčiji, ali simpatični Šveđanin, koji često s Ivicom zna na gitari zabavljati publiku, iskoristio je priliku i sigurno će dobiti čestitku konkurenta i prijatelja iz Zagreba. Ivici za utjehu ostaje kombinacijski globus osvojen baš u nesretnom Sočiju te podatak da je i u ovoj sezoni uzeo tri slalomske pobjede. Vrhunski rezultat!

Rezultati utrke:

1. Andre Myhrer
2. Felix Neureuther +0.30
3. Mario Matt +0.60

Slalomski poredak:

1. Andre Myhrer 644
2. Ivica Kostelić 610
3. Marcel Hirscher 560

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher 1.355
2. Beat Feuz 1.330
3. Akssel Lund Svindal 1.131
4. Ivica Kostelić 1.064

Ivica je već na četvrtim vratima izgubio mogućnost osvajanja bodova, ali je odvezao do kraja. Baš nikada ne odustaje