U VELIKOJ FORMI

Murray slomio i Federera za finale Melbournea

25.01.2013 u 13:44

Bionic
Reading

Andy Murray je 13. uzastopnom pobjedom na Grand slam turnirima nakon točno četiri sata borbe svladao Rogera Federera rezultatom 6:4, 6:7 (5), 6:3, 6:7 (2), 6:2 i plasirao se u finale Australian opena

Murray i Federer su odigrali svoj 20. meč na ATP touru i Škot je došao do 11. pobjede (tek prve na Grand slam turnirima!), te tako potvrdio da će mu ove godine biti vrlo jak konkurent u borbi za prve dvije pozicije na ljestvici. Veliki švicarski šampion nije se dao slomiti i pružio je još jednu pamtljivu partiju, ali Murray je jednostavno istrčao više i bio dovoljno miran da svoju fizičku nadmoć pretvori u treći uzastopni Grand slam finale.

Do petog seta je Federer došao kroz bolje odigrane tie breakove, a završnicu četvrtog seta osigurao je nakon što je Murrayu oduzeo servis kada je ovaj servirao za meč. Murray se nakratko 'raspao', ali brzo je pohvatao konce igre i povezao prva tri gema odlučujućeg seta te mirno priveo meč kraju.

U finalu Murray igra protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića. Bit će to njihov 18. ogled, a trenutno je Srbin bolji s omjerom 10:7. Prošle godine sučelili su se sedam puta, od čega je Đoković upisao četiri uspjeha, no dva najvažnija meča otišla su na stranu Škota. Svladao ga je u finalu US opena i polufinalu Igara u Londonu. Vrlo je izvjesno da nas čeka nova teniska poslastica jer Murray i Đoković po trenutnoj su formi dva najbolja igrača svijeta.

Treći set često se u ovom formatu pokaze kao ključan