KAPETANI BIRAJU

Mumlek oduševljen Pedrom Moralesom

11.12.2009 u 10:12

Bionic
Reading

Iako se s Varteksom nauživao i boljih rezultata i viših plasmana, kapetan varaždinske momčadi Miljenko Mumlek nema previše razloga žaliti ove jeseni. Svojim je igrama oduševljavao, a osim toga, upisao se i na listu igrača sa 100 i više pogodaka u Prvoj HNL, a njih je tek nekoliko

Iako po godinama, a ima ih 37, i stažu u Prvoj HNL, nekima može biti i otac, Miljenko Mumlek za dobar dio igrača zaista i jest, po nogometnom znanju i angažmanu, tata. No, iako zna podviknuti na mlađe suigrače, Mumlek se prema svima prije svega odnosi profesionalno.

'Ponekad, istina, zvučim grubo, ali to je sve samo za boljitak mladih igrača. Trudim se svojim igrama dokazati da se u nogometu svaki dan moraš dokazivati. Zato je igrač po mom ukusu dinamovac Pedro Morales. Možda zato što i igramo na sličnim mjestima. Znam da je prvi strijelac, ali mene još više zadivljuju njegove asistencije. Iza njega je glavni pokretač Cibalije Tomislav Pavličić, potom i Šibenikov napadač Ermin Zec. Iskreno, ove godine, za razliku od prijašnjih, ova je borba izjednačenija, pa bih svakom od tih igrača komotno mogao dati i koji bod više. U tom društvu ima mjesta i za mladu Dinamovu nadu Milana Badelja koji, unatoč godinama, djeluje vrlo rutinirano. Što će tek biti za godinu-dvije? Za kraj - moj 'suborac' po golovima i godinama Davor Vugrinec, u kojem očito ima još dosta dinamita, obrazložio je Mumlek svoj izbor.  

Izbor Miljenka Mumleka (Varteks)

1. Pedro Morales (Dinamo) 10 bodova
2. Tomislav Pavličić (Cibalia) 8
3. Ermin Zec (Šibenik) 6
4. Milan Badelj (Dinamo) 4
5. Davor Vugrinec (Varteks) 2

Trenutni poredak:

 1. Ermin Zec (Šibenik) 40 bodova
 2. Pedro Morales (Dinamo) 30
 3. Domagoj Vida (Osijek) 22
 4. Davor Vugrinec (Zagreb) 16
 5. Senijad Ibričić (Hajduk) 14
   Tomislav Pavličić (Cibalia) 14
 7. Mario Mandžukić (Dinamo) 10
 8. Bojan Golubović (Međimurje) 8
    Dejan Lovren (Dinamo) 8
     Milan Badelj (Dinamo) 8
11. Josip Milardović (Cibalia) 6
12. Nino Bule (Lokomotiva) 2
    Josip Barišić (Osijek) 2

U subotu bira kapetan Intera Tomislav Šarić.