EUROBASKET 2022

Mulaomerović i Matković najavili sljedećeg protivnika: Estonci su šuterski i atletski moćni, a s tribina ih prate tisuće navijača

04.09.2022 u 17:14

Bionic
Reading

'Oni su jako nezgodna momčad, šuterski sjajna i atletski prilično moćna', rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović prije utakmice protiv Estonije u ponedjeljak (14.15 sati) na EuroBasketu.

'Oni su jako nezgodna momčad, šuterski sjajna i atletski prilično moćna', rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović prije utakmice protiv Estonije u ponedjeljak (14.15 sati) na EuroBasketu.

Hrvatska reprezentacija u nedjelju je u Milanu imala slobodan dan, uz jedan trening, a protiv Estonaca će odigrati treću utakmicu u skupini C. Iza Hrvatske je startni poraz od Grčke (85-89), ali i potom uvjerljiva pobjeda protiv Velike Britanije (86-65).

'Dosta smo se potrošili u ove dvije utakmice. Važno je bilo što smo protiv Velike Britanije podijelili minute, dali priliku i igračima koji nisu participirali u prvoj utakmici, prije svega Mavra, Gnjidić i Prkačin, a mislim i da su oni to najbolji mogući način iskoristili. U nedjelju smo trenirali, spremamo se, radimo analize. Čeka nas teška utakmica i nezgodna momčad nošena fanatičnim navijačima, bilo ih je 4 do 5 tisuća na svakoj utakmici. Šuterski su nezgodni, jaka vanjska linija, no pripremit ćemo se. Ovaj slobodan dan je dobro došao jer je dosta igrača bilo umorno zbog dvije utakmice s razmakom manjim od 24 sata. No, idemo dalje i nadamo se dobroj utakmici i pobjedi', rekao je uoči Estonije izbornik Mulaomerović.

  • +7
EuroBasket 2022: Hrvatska - Velika Britanija, 2. kolo Izvor: Profimedia / Autor: Claudio Grassi / LaPresse / Profimedia

Hrvatski izbornik ne očekuje nimalo ugodno utakmicu bez obzira što je Estonija dosad izgubila oba susreta.

'Oni su na kraju protiv Ukrajine nesretno izgubili dobivenu utakmicu nekim svojim greškama. Međutim to je jako nezgodna momčad, šuterski sjajna i dosta su atletični, pogotovo vanjska linija. Defanzivno moramo biti na visokom nivou i imati koncentraciju svih 40 minuta.'

Karlo Matković bitan je kotačić hrvatske reprezentacije, a tako je bilo i u utakmici s Velikom Britanijom. Protiv Estonije i sam Matković naglašava kako ne smije doći do opuštanja.

'Protiv Velike Britanije smo opet, kao i protiv Grčke, bolje ušli u drugom dijelu. Agresivnije, bolji u obrani i složni u napadu, tu se baš vidjela kvaliteta. Moramo još naći taj ritam i početi više-manje od obrane i od toga graditi napad i igrati malo brže. Spremamo se za svaku utakmicu isto i svaki put imamo isti pristup', rekao je Matković koji se također osvrnuo na minimalni poraz Estonije od Ukrajine.

'Da, sigurno će i zbog toga protiv nas biti dodatno motivirani. Igraju dobro, igraju brzu košarku s dosta dodavanja i igraju pametnu košarku. A kakav će biti rezultat? Nadamo se najboljem, naravno. Estonci su mlada momčad koja dobro koristi priliku'.